Bülten

Şehitkamil Belediyesi, Fatih Parkı’nın çehresini yeniledi 

Şehitkamil Belediyesi, 15 Temmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Fatih Parkı’nı kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla modern ve estetik bir yaşam alanına dönüştürdü.  

(GAZİANTEP) - Şehitkamil Belediyesi, 15 Temmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Fatih Parkı’nı kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla modern ve estetik bir yaşam alanına dönüştürdü.  

Fatih Parkı, kapsamlı revize çalışmaları tamamlanarak yeniden Şehitkamil sakinlerinin hizmetine sunuldu. Toplam 39 bin 780 metrekarelik bir alana sahip olan Fatih Parkı, yapılan çalışmalarla tamamen yenilendi.

Çalışmalar kapsamında park içi yollar genişletilerek, altyapı modernize edildi. Sulama ve aydınlatma sistemleri yenilenerek parkın işlevselliği artırıldı. Yeşil alanlar genişletildi ve estetik görünümlü çalı parterleri oluşturuldu. Parkta bulunan pergole ve ahşap alanlar yenileriyle değiştirildi. Çocuklar için mevcut iki adet oyun alanı yenilenirken, bir adet nitelikli yeni oyun alanı oluşturularak güvenli ve eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı. Parkta, fitness alanları ve dinlenme noktaları da yer alıyor.

Başkan Umut Yılmaz, çalışmalara ilişkin “Şehitkamil’i daha çok yaşanabilir, daha çok yeşil ve daha modern bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. Şehitkamil’in çehresi giderek güzelleşiyor. Bu tür projelerle Şehitkamil’in her köşesine dokunmaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.