(GAZİANTEP)- Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Öğümsöğüt Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, “Dedikodular artık tutmuyor ve bırakılmalı. Şu ana kadar 150 ton gıda paketi dağıttık. Ben, bu gıda paketlerini dağıtırken övünmüyorum, aksine üzülüyorum” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Öğümsöğüt Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Yılmaz ziyarette, vatandaşların sorunlarını dinleyip, taleplerini not aldı.

Ziyaret sırasında konuşan Öğümsöğüt Mahalle Muhtarı Ökkeş Daşgın, “Başkanım, size öncelikle çok teşekkür ediyorum. Öğümsöğüt Mahallesi'nde bugüne kadar hiç bu kadar kalabalıkla karşılanan bir siyasi olmadı” dedi. 

"Bu dedikodular artık tutmuyor"

Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, hakkında ortaya atılan bazı iddiaları da yalanladı. Hizmet odaklı bir anlayışla çalıştığını ve halkın refahı için her zaman doğru olanı yapmaya devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, “Yeni bir belediye başkanıyım. Hakkımda, bir camiyi bakıma alıyoruz, hemen bir laf duyuyorum ki ‘Kur'an kursunu kapatmış’ deniliyor. Minareyi bakıma alıyoruz, boya yapacağız, ‘Camiyi kapatmış’ diyorlar. Ancak ben, köylü bir adamım. Sülalem, babaannem, dedem, amcalarım, yengem, halam... Hacı bir aileden geliyorum. Bu dedikodular artık tutmuyor ve bırakılmalı” diye konuştu.

"Evine 1 tane ekmek götürebilirsek ne mutlu bize"

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı. Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı.

Yılmaz, Belediye'nin yürüttüğü sosyal yardımlar hakkında bilgi vererek, “Şu ana kadar 150 ton gıda paketi dağıttık. Ben bu gıda paketlerini dağıtırken övünmüyorum, aksine üzülüyorum. Adam evlenmiş, asgari ücretle geçinmekte zorlanıyor. Bu gencin evine 1 tane ekmek götürebilirsek ne mutlu bize. Burada 3 belediye başkanıyız. 3 belediye başkanının, ‘Ben daha iyi yaparım’ diye yarışması lazım” dedi.

Gaziantep'in Türkiye’nin en fazla Suriyeli barındıran ikinci şehri olduğunu hatırlatarak, bu durumun gelecekteki etkileri üzerine düşünülmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, “Harika günler yaşıyorsunuz, bugünlerin kıymetini bilin. Türkiye’nin en fazla Suriyeli barındıran ikinci şehri Gaziantep. Şu anda 4 kişiden 1’i Suriyeli. Ama 10 yıl sonra kusura bakmayın 4 kişiden kaçı Suriyeli olur? Bu mesele ne CHP’nin, ne AKP’nin meselesidir” ifadelerini kullandı.

Sorunlar yazılı iletilecek

Ziyaret boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini sunan Yılmaz, mahalle sakinlerine sorunlarını ve taleplerini yazılı olarak Belediye'ye iletmeleri gerektiğini hatırlattı. Yazılı iletişimin sorunların çözümünde daha etkili olduğunu dile getiren Başkan Umut Yılmaz, “Bana lütfen sorunlarınız varsa iletin. Söz uçar yazı kalır. Bana bir şey söylediğiniz zaman, yazı ile belediyeye sunun” dedi. 

Bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade eden Yılmaz, ilçeyi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için halkın görüş ve önerilerini her zaman dikkate alacaklarını vurguladı.

Kaynak: anka