Asu Kaya:  "Kadirlili emekliler,  kent lokantası sayesinde dışarıda yemek yiyebiliyor" Asu Kaya: "Kadirlili emekliler, kent lokantası sayesinde dışarıda yemek yiyebiliyor"

(GAZİANTEP) - Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nda, yasa gereği 6 aylık sözleşmesi sona erdiği için işten çıkarılan işçilerin ellerinde pankartlarla meclis salonuna alınmasına ilişkin, “Bugüne kadar muhataplarından özür bekledik. Bizim belediyemize giren kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun, onların güvenliği bizim sorumluluğumuzdur, namusumuzdur” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısının 2. birleşiminde, CHP’li Şehitkamil Belediyesi tarafından yasa gereği sözleşmesi sona erdiği için işten çıkarılmak zorunda kalınan işçiler, ellerinde pankartlarla meclis salonuna alınmıştı. İşçiler, Başkan Umut Yılmaz’ı yuhalayarak protesto etmişlerdi. Başkan Yılmaz, işçilerin protestoları üzerine meclisi terk etme kararı almıştı.

Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediye Meclisi'nde gündem maddelerini görüşülmeye açmadan önce konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis üyelerine gül dağıtan Yılmaz, şunları söyledi:

“Büyükşehir Meclisi’nde bir olay yaşadık. Bugüne kadar açık söylemek gerekirse muhataplarından özür bekledik. Ben küfür etmeyi bilirim, itiraz etmeyi bilirim, kavga etmeyi de bilirim. Ama siyasette hiçbir zaman bu yöntemlerin doğru olmadığına inanırım. Biz, Büyükşehir Belediyesi’nde muhalifiz. Doğru, belediye hepimizin belediyesi ama biz muhalifiz. Biz, Büyükşehir Belediyesi’ne girdikten sonra artık Sayın Fatma Şahin’in, Belediye Başkanımızın bir misafiriyiz. Yıllardır Şehitkamil’de de böyleydi. Ama Şehitkamil’de 31 Mart’tan sonra durum değişti. Belediye hepimizin belediyesi ama AKP bizim burada misafirimiz sayılır. Dolayısıyla bizim belediyemize giren kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun, onların güvenliği artık bizim sorumluluğumuzdur, namusumuzdur. Biz, devleti yönetmeye kararlıyız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni bir sonraki seçimde almaya kararlıyız. Kavga, dövüşle devlet yönetilmez, bunun da bilincindeyiz. Kimseye küs de değiliz. Devlette küslük olmaz. Bunu çok iyi biliriz. Biz, büyükşehir belediye başkanının kim olduğuna bakmayız ama makamına her zaman saygı duyarız. Aldığımız devlet terbiyesi budur. Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne ortak akıl ile bu memleketin yönetilmesi gerektiğini defalarca belirtmiştik. Hala aynı kararlılıktayız. Bizim sorunumuz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı veya bir başkası değil. Biz, yönetmiş olduğumuz mecliste, zaman zaman birbirimize sert muhalefetler yaparız. Meclis bittikten sonra kol kola girer Meclis Salonu’ndan çıkarız. Sadece bizim bu davranışlarımızın, bizim meclisimizin, Büyükşehir Belediyesi’ne örnek olmasını istiyoruz. Biz o gün bu olayı yaşarken cevabımızı vereceğimizi söylemiştik. İşte bugün biz cevabımızı veriyoruz. Diliyorum ki bundan sonra bir daha ne Büyükşehir Meclisi’nde ne başka bir yerde yaşanmasın. Sizler bizim dostumuzsunuz. Biz-siz ayrımı yapmamıza hiç gerek yok. Ben de büyüklerinizin bir küçüğü sayılırım. Bu konuda hatamız olursa her zaman bir büyük olarak yanıma gelip uyarmanızı da beklerim. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz.”

AKP Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Haz ise söz alarak, “Ben, utanacak hiçbir şey yapmam. Utanılacak bir yerde de AKP grubu olarak bulunmayız” dedi.

Haniye ve Kürecik Üssü tartışması

Mecliste konuşan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Haz, “Başkanımız, ‘Bundan sonra Filistin davasının sahibi benim’ dedi.  Ama maalesef bir devlet terörü uygulandı, İsmail Haniye şehit edildi. İsmail Haniye’yi katledenleri lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Yılmaz, “Sayın Başkan, Kürecik Üssü’nün de kapatılmasıyla ilgili talepte bulunursanız, meclisimiz duysun, bu konuda isterseniz gerekli yerlere yazı da hazırlayabiliriz. Bu konuda gerekli girişimleri bizimle yapar mısınız” dedi.  

Açıklamasını sürdüren Mehmet Haz, bu konuda partisiyle aynı görüşte olmadığını ifade ederek, “Ben kendim karşıyım. Kapatılmasının taraftarıyım. Bu benim şahsi görüşüm” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: anka