Yurt

Şampiyon olarak 3. Lig'e çıkan Yozgat Belediyesi Bozokspor'da yönetim krizi yaşanıyor

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 11’inci grupta şampiyonluk turu atarak 3. Lig'e çıkan Yozgat Belediyesi Bozokspor, kulüp yönetiminin istifasını ilan etmesinin ardından yeni yönetimini oluşturamadı. AKP ve MHP İl başkanlarının önerdiği eğitimci Ahmet Fahri Yaşar, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, görevi kabul edemeyeceğini duyurdu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Şayet takım gerçekten Yozgat Belediyesi Bozokspor'sa getirirler, bize verirler. Biz de bunu sonuna kadar sahipleniriz” dedi.

SEYFİ ÇELİKKAYA

(YOZGAT) - Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 11’inci grupta şampiyonluk turu atarak 3. Lig'e çıkan Yozgat Belediyesi Bozokspor, kulüp yönetiminin istifasını ilan etmesinin ardından yeni yönetimini oluşturamadı. AKP ve MHP İl başkanlarının önerdiği eğitimci Ahmet Fahri Yaşar, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, görevi kabul edemeyeceğini duyurdu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Şayet takım gerçekten Yozgat Belediyesi Bozokspor'sa getirirler, bize verirler. Biz de bunu sonuna kadar sahipleniriz” dedi.

Yozgat’ta önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Celal Köse’nin yerel ligde mücadele veren Bozokspor’u devralarak ismini ‘Yozgat Belediyesi Bozokspor’ yaptığı takım, BAL’da şampiyonluk turunu atıp bu sezon 3. Lig’e çıkmıştı. Köse, yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilemeyince kulüp başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı ama genel kurul kararı almadı. Yönetime gelmesi için ismi üzerinde anlaşılan eğitimci Ahmet Fahri Yaşar ise görevi kabul etmeyeceğini duyurdu.

“Sezon başlamasına çok az bir süre kalmış olmasına rağmen çok kötü bir süreç yönetimi var”

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, son gelişmelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“Yozgat Belediyesi Bozokspor'un üçüncü lige çıkmış olması her şeye rağmen bizi sevindirmişti. Yozgat'ın bir takımının üçüncü ligde mücadele etmesinden, profesyonel ligde mücadele etmesinden her şeye rağmen memnuniyet duyarız. Ancak bu noktada Bozokspor'u sahiplenecek herkese de Yozgat Belediyesi olarak yardımcı olacağımızı, tesislerimizi ona açacağımızı ve daha başka türlü de yasal çerçeve içerisinde belediye imkanları içerisinde ne gerekiyorsa her türlü yardımı da yapacağımızı ifade etmiştik. Geldiğimiz noktada görünen şu ki; sezon başlamasına çok az bir süre kalmış olmasına rağmen çok kötü bir süreç yönetimi var. Yaklaşık bir ay önce mevcut kulüp başkanı ‘kulüp başkanlığından istifa ettiğini’ söyledi. Takımın isminin Yozgat Belediyesi Bozokspor olduğunu söyledi ve belediyenin sahip çıkması gerektiğini ima eden bir tavır içerisinde oldu, direkt böyle söylemediyse de. Sonrasında AK Parti ve MHP il başkanlarının gayretiyle sayın valimizin de katkılarıyla Bozokspor'a yeni bir yönetim arayışı başladı. Yeni bir yönetim arayışının başlama sebebi eski belediye başkanının, mevcut Bozokspor’un başkanının ‘ben kulübü bıraktım, istifa ettim’ demesiyle ilgili bir süreçtir. Doğal olarak da sorumluluk duyan insanlar kulübe bir başkan arayışı içerisine girdiler, kulübün başsız kalmaması için. Bu noktada da değerli bir eğitimci arkadaşımızın üzerine mutabık kalındı ve kendisine başkan olması teklifi yapıldı, arkadaşımız bunu kabul etti. Biz de kendisine destek olacağımızı ifade ettik. Buraya kadar her şey güzel. Ama dün akşam itibarıyla baktık ki yapılan bir takım yanlışlar sebebiyle başkan olarak lanse edilen eğitimci arkadaşımız bu süreçten çekildiğini ifade etti. Yani bir manada Bozokspor ile ilgili belirsizlik devam ediyor.”

“Yozgat Bozokspor için sağlıklı bir yönetim kurulacağı düşüncesiyle her türlü destek olacağımızı söyledik”

Kulübe sağlıklı bir yönetim seçilmesi halinde her türlü desteği verebileceklerini kaydeden Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Şayet takım gerçekten Yozgat Belediyesi Bozokspor'sa getirirler, bize verirler. Biz de bunu sonuna kadar sahipleniriz. Birincisi bu. İkincisi, eğer Bozokspor’u kendilerini devam ettirmek istiyorsa, şahıs olarak devam ettirmek istiyorsa hemen kısa sürede bir kongre yaparak Yozgat Belediyesi ismini kullanmamalarını, isminden çıkartmalarını kendilerinden isteyeceğiz. Bunu da resmi bir yazıyla kendilerine bildireceğiz. Üçüncü bir konu da şudur; taraftarın umutlarıyla oynayan, Yozgat'ın, Yozgatlının umutlarıyla oynayan, binbir zahmetle belediyenin imkanlarını insafsızca kullanarak şampiyon edilen bir takımın bugünlere gelmesinde sorumluluğu bulunan eski başkan ve ekibi devam ettiği sürece biz de daha önce vermiş olduğumuz sözün bir hükmünün kalmadığını düşünüyoruz. Biz Yozgat Bozokspor için sağlıklı bir yönetim kurulacağı düşüncesiyle her türlü destek olacağımızı söyledik. Ama bu kadar oyun çeviren, insanların onurlarıyla oynayan, haysiyetleriyle oynayan insanları yola düşürüp yolda bırakan bir iradeye bizim destek olmamız söz konusu olamaz. Tesislerimizi vermemiz de söz konusu olamaz.”