Yurt

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Akın: ''Emekliye verilen maaş, bir nevi onları ölüme terk etmek gibidir''

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti. Akın, "Emekli vatandaşımız almış olduğu bu maaşla kira mı ödesin, fatura mı ödesin yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılasın, giyim ihtiyacını mı karşılasın? Yani bu maaşı emekliye vermek, onları bir nevi ölüme terk etmek gibidir" dedi.

SERRA TAYLAN

(ELAZIĞ) - Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti. Akın, "Emekli vatandaşımız almış olduğu bu maaşla kira mı ödesin, fatura mı ödesin yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılasın, giyim ihtiyacını mı karşılasın? Yani bu maaşı emekliye vermek, onları bir nevi ölüme terk etmek gibidir" dedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, il yönetimiyle birlikte Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti.

"Emekli ne yapacağını şaşırmış durumda"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, devletin kök maaşa yüzde 25 zam verdiğini ve bunun da 10 bin lira alan vatandaşa bir katkısının olmadığını söyledi. Vedat Gür, şöyle konuştu:

"Vatandaş açlıktan ne yapacağını şaşırmış durumda, faturasını ödeyemiyor, tenceresi kaynamıyor, emekli tamamen hayal kırıklığına uğramış durumda. Devletimiz her ne hikmetse o yüzde 25’i de kaldırdı. Serbest piyasa olduğu gibi ev kiralarını da serbest bıraktı. Vatandaş bu saatten sonra ev kiralarına çalışacak bırakın faturaları falan. Emekliyi diri diri toprağa gömüyorlar. Bu ülkede, bu koşullarda yaşama şevkimizi kırıyorlar. Emekliler olarak Suriyeliler ve Afganlılar kadar bile değerimiz yok."

"Bu maaşı emekliye vermek, onları bir nevi ölüme terk etmek gibidir"

Emekli vatandaşların genel problemleri ve maaş konusuna değinen Başkan Akın, "Emekli vatandaşımız almış olduğu bu maaşla evi yoksa kira mı ödesin, fatura mı ödesin yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılasın, giyim ihtiyacını mı karşılasın? Yani bu maaşı emekliye vermek, onları bir nevi ölüme terk etmek gibidir. Bu maaş kabul edilemez. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre emeklilerimizin maaşı asgari ücretin 1.5 katı civarında olmalıdır. Bu hükümet göreve gelmeden önce emeklilerimizin maaşı asgari ücretin 1.5 katı kadardı. Bu seviyelere çekilmesi kanaatindeyim" dedi.

"Emekli vatandaşlarımız devlete hizmetini yapmış ama karşılığını alamamıştır"

Emeklilerin devlete hizmet noktasında görevini yerine getirdiğini vurgulayan Akın, "Emekli vatandaşımız devlete 30- 40 yıl hizmette bulunuyor, vergisini veriyor. Maaşlarından kesintiler yapılıyor. Bununla da sınırlı değil; bir kişi yaşamı boyunca çeşitli vergiler ödüyor. İçtiği pet şişe suyun bile vergisini ödüyor ama gel görelim ki bu vatandaşlık görevine rağmen kendisine layık görülen maaş 10 bin ile 12 bin 500 lira arasıdır. Bu durum kabul edilemez" ifadelerini kullandı.