Gündem

Rojin’in Son Aramaları ve Kitabı Şüphe Uyandırdı!

Rojin’in kütüphaneden aldığı son kitabın Sait Faik Abasıyanık’ın 'Kayıp Aranıyor' olduğu öğrenilirken, internetteki aramaları da dikkat çekti.

Van Gölü'nde cansız bedeni bulunan Rojin’in ölümüyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Rojin’in kütüphaneden aldığı son kitabın Sait Faik Abasıyanık’ın 'Kayıp Aranıyor' olduğu öğrenilirken, internetteki aramaları da dikkat çekti.

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in acı haberi herkesi yasa boğdu.

Genç kızın cansız bedeni dün en son görüldüğü yerden 20 kilometre uzaklıkta bahçe sulamaya gelen bir kişi tarafından bulundu. Rojin Kabaiş'in cenazesi, Diyarbakır'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

"CENNETE NASIL GİDİLİR?" DİYE ARATMIŞ 

Rojin Kabaiş'in telefonunda yapılan incelemeden çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Genç kızın ölümünde önce internetten "Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" aramalarını yaptığı ortaya çıktı.

SON OKUDUĞU KİTAP: KAYIP ARANIYOR

Rojin'in ölümünden evvel üniversitenin kütüphanesinden aldığı kitap ise Sait Faik Abasıyanık'ın 'Kayıp Aranıyor' kitabı.

Kitabın konusu ise şöyle;

Romanda, eski konsoloslardan Vildan Bey'in kızı Nevin'in yaşamı anlatılmaktadır. Nevin içinde bulunduğu dünyadan, bu dünyanın iki yüzlülüğünden ve çıkarcılığından sıkılmıştır ve yalansız, özgür ve samimi bir dünyaya özlem duymaktadır.

Romanın sonunda iki arada kalan Nevin sonunda dünyasından tamamen kaçıyor, Nevin romanın sonunda kayıplara karışıyor.