Yurt

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı: "Rize'de 33'üncü 4-6 yaş arası Kur'an kursumuzu açıyoruz"

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı , Rize'de 33. 4-6 yaş arası Kur'an Kursu açılışını gerçekleştirdi. Çakmakçı, "Rize’miz, tarihin her safhasında yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etmiş bir ildir. Bugün burada ilimiz genelinde 33’üncü 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

GENÇAĞA KARAFAZLI

(RİZE) - Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı , Rize'de 33. 4-6 yaş arası Kur'an Kursu açılışını gerçekleştirdi. Çakmakçı, "Rizemiz, tarihin her safhasında yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etmiş bir ildir. Bugün burada ilimiz genelinde 33’üncü 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Rize İl Müftülüğü ile Güneysu İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin destekleriyle inşası tamamlanan Güneysu Ortaköy Müderris Molla Ömer Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi. Açılışta konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, "Bu şehir, Kur’an’a en fazla hizmet eden bir şehirdir. Cumhurbaşkanımız bu şehirdendir. Ülkemiz adına, milletimiz adına, ümmet adına, devlet adına yapmış olduğu hizmetleri için kendisine dua ediyoruz" dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, şunları söyledi:

"Çok güzel bir müessesenin açılışında bir aradayız. Bu şehir, Kur’an’a en fazla hizmet eden bir şehirdir. Bugün burada 33’üncü 4-6 yaş kursumuzu açıyor olmamız mutluluk verici bir şey. 4-6 yaş kursların ilki de yine Güneysu ilçemizde açılmıştı. 4-6 yaş kurslarımızı gelecek nesillerin inşa edilmesi adına önemli bir hizmet olarak görüyorum. Akleden, fikreden, emek veren, mesai harcayan, gayret gösteren, yardım eden herkesten Allah razı olsun. Müessesenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, burada uzun yıllar talebe yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

İl Müftüsü Naci Çakmakçı da, "Rizemiz, tarihin her safhasında yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etmiş bir ildir. Bugün burada ilimiz genelinde 33’üncü 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz. 100 sınıfta bin 623 öğrenci ile bugün itibarıyla eğitime devam ediyoruz" dedi.