Uzman Diyetisyen Işın Sayın, Ramazan’da su tüketiminin önemine dikkat çekti. Sahur öncesinde ve sonrasında mutlaka su tüketilmesi gerektiğine vurgu yapan Sayın, bu miktarın 2 litreyi bulması gerektiğini belirtti.
11 ayın Sultanı Ramazan geldi. Uzun süre bedenin günlük besin ve su tüketim ihtiyaçları, iftar ve sahur dönemlerine göre yeniden düzenleniyor. Konunun uzmanları sağlıklı bir oruç için ölçülü yemenin ve su tüketiminin önemine değiniyor.
QNET'in Uzman Diyetisyeni Işın Sayın, suyun sindirimi kolaylaştırdığını belirterek iftar ve sahur öncesinde bol bol tüketilmesini tavsiye etti. Dyt. Sayın, ideal beslenmeyle ilgili şunları söyledi: “İftarda 500 ml su ile sindirim sistemini arındırın. Sonrasında 5-10 adet zeytinin içerdiği oleik aside ihtiyacımız var. Tamamen unsuz, pirinç yerine bulgurun kullanıldığı, sebzeli, bakliyatlı veya yoğurtlu çorbalara öncelik tanıyın. Haftada iki kez bol yeşilliği limonla birleşerek, üzerine mide şikayetlerine iyi gelen kimyon ilave edilebilirsiniz. Yine antioksidan etkisi olan kırmızı toz tatlı biber, protein kaynağı 1-3 adet yumurta üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı kullanılarak yumurta salatası yapılabilirsiniz. Yanında da közlenmiş kapya biber ve yeşil biber lezzet katarak tokluğu destekler.”