Rusya lideri Vladimir Putin, Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Milorad Dodik ile görüşmede, BRICS üyelerinin hiçbir ülkeyle çatışmak istemediğini dile getirdi.

Putin, Batı'nın ne pahasına olursa olsun egemenliğini sağlama çabalarına işaret ederek şunu dedi:

Zaman değişiyor, dünyadaki durum değişiyor. BRICS'in yaptığı şey de, bir kez daha tekrarlamak istiyorum, kimseye karşı mücadele etmiyoruz, kimseyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz sadece kendi yolumuzda ilerliyoruz.

BRICS ülkelerinin yeni araçlar ve yeni işbirliği mekanizmaları oluşturduğuna dikkat çeken Putin, “Bunu da eşitlik ve birbirimize saygı temelinde yapıyoruz. Bu şekilde çalışmaya da devam edeceğiz” diye kaydetti.

Bakan Göktaş dünyaya BM Cenevre Ofisi'nden  seslendi Bakan Göktaş dünyaya BM Cenevre Ofisi'nden seslendi

BRICS dünya ekonomisinin yüzde 36'sından fazlasını temsil ediyor

Mevcut BRICS üyeleri arasında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika, İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. Önde gelen finans kuruluşlarının tahminlerine göre, ekonomik blok dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 46'sını ve dünya ekonomisinin yüzde 36'sından fazlasını temsil ediyor.

BRICS Zirvesi

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 16. BRICS zirvesi Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleşti.

Etkinliğe, gruba üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil çok sayıda önde gelen siyasetçi katıldı.
Rusya lideri Putin, zirveye katılacak liderlerin neredeyse tamamıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Editör: Balcan Hande