Politika

Özgür Özel: 'Partide Tutan Namussuzdur'

Özel, Türkiye'nin gündemine oturan Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz hakkında konuştu.

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye'nin gündemine oturan Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz hakkında konuştu. Özel, “Bu işin içinde, içinde değil, 10 km kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur şerefsizdir!” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen yenidoğan çetesine yönelik gelişmeler devam ediyor.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN OLAY

Dün, ‘yenidoğan çetesi‘ olarak bilinen İstanbul merkezli sağlık çetesinin araştırılması için oluşturulan parti heyetinin çalışmalarına başladığını duyuran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün de konuya ilişkin konuştu.

22 kişinin tutuklandığı soruşturmada aralarında CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da bulunduğu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

''GÜVENDE OLAN HİÇBİR ŞEY YOK''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin “Eğitim Zirvesi”nde konuya ilişkin şunları dedi:

"Memlekette çocuk okutuyorsun güvende değil. Üniversiteye gidiyor güvende değil. Evleniyor, boşanıyor güvende değil. Takip ediliyor. Polise gidiyor, savcıya gidiyor güvende değil. Maalesef yeni doğuyor güvende değil. Hatta ve hatta insanlar ‘Bu ülkeye çocuk mu doğrulur?’ deyip çocuk sahibi olmuyor gidiyor kedi sahipleniyor. O bile güvende değil. Memlekette güvende olan hiçbir şey yok. Sadece özel okul sahibinin sermayesi güvende. Özel hastane sahibinin yatı, Mercedes’i güvende. Ona bir hal geldiğinde gece yarısı devrede arkadaşlar" dedi.

"ONU PARTİDE TUTAN NAMUSSUZ ŞEREFSİZDİR"

Yenidoğan Çetesi haberlerine ilişkin, medyaya servis edilen haberlere tepki gösteren Özel ''Bu işin içinde DEM’li var, CHP’li belediye meclis üyesi var’ haberleri pompalanıyor. Çok arayacaksanız, son lafı başta söyleyeyim bu işin içinde, içinde değil, 10 km kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur şerefsizdir!"ifadelerini kullandı.