CHP lideri Özgür Özel, İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'deki programına katıldı. Ekonomiye dair genel gidişatın yanı sıra erken seçimle ilgili sorulara yanıt veren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçime gitme durumunda kendisinin dönemi dolduğu için aday olamadığını hatırlattı. Ancak Meclis'in 360 milletvekiliyle seçimleri yenileme kararıyla Erdoğan'ın aday olabileceğini hatırlatan Özel, "Ben 'Erdoğan 23 yıl kazandı kazandı, aday olamadı gitti, olsaydı belki kazanacaktı', öyle bir şeyi Türkiye siyasi tarihine bırakmak istemem" diye konuştu. Özel Kasım 2025 veya en geç Mart 2026 için tarih vererek erken seçime işaret etti.

"DÖNEMİ DOLDUĞU İÇİN ERDOĞAN ADAY OLAMIYOR"

"Şöyle bir hatırlatma yapayım. Türkiye'de seçimlerin yenilenmesini iki yolu var. Bunlardan birincisi Erdoğan'ın gitmesi. İkincisi Meclis'in 360 milletvekiliyle seçimleri yenilemesi. Erdoğan seçimlere giderse, bir daha aday olamıyor. Seçimleri yenileme yetkisi var Cumhurbaşkanı'nın, ama yenilerse dönemi dolduğu için bir daha aday olamıyor. Ancak Meclis 360 ile yenilerse, son bir kez aday olma hakkı var. Çünkü YSK'nın bu yönde kararı var geçen sefer. 'Bu ikinci dönemidir' dedi. Meclis 360 kişiyle yenilerse son bir kez aday olma hakkı var YSK'nın son kararına göre."

"GELECEK, OTURACAĞIZ, YARIŞACAĞIZ"

"Görev süresi 5 yıl. 2.5 yıla geldiğimiz şöyle bir soruyla karşı karşıyayız: Erdoğan'ın 2.5 yılı daha var. Seçimleri yenilemezsek bir daha gelemiyor. Seçimleri yenilersek bir kez daha aday olabiliyor. Kalan 2.5 yılı o bırakacak. 2.5 yıl daha fazla görev yapma ihtimali... Kazanırsa 5 yıl yapıyor ya, onu da biz göze alacağız. Gelecek, oturacağız, yarışacağız. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Ben Sayın Erdoğan'ın yeniden aday olup bizim onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum."

"2025 KASIM, EN GEÇ 2026 MART"

"2.5 yıl sonra, 2025'in sonlarına denk geliyor, 2026'nın baharı olsun. 2026'nın baharında en geç koysun sandığı, kendisine güveniyorsa. Millet kararını versin. 360'ı birlikte getirelim, gelecek senenin kasımında veya takip eden mart ayında, ama bence kasımda yapabiliriz bunu. Gelecek senenin kasımında sandığı koyalım. Erdoğan da aday olsun. Ben şunu istemem: 'Erdoğan 23 yıl kazandı kazandı, aday olamadı gitti, olsaydı belki kazanacaktı', öyle bir şeyi Türkiye siyasi tarihine bırakmak istemem. Bizim Erdoğan'ı yenmemiz, eğer aday olma imkanı varsa oluyorsa, kazanmamız ve Türkiye'nin önünde yeni bir demokrasi ve kalkın sürecini başlatmamız lazım."

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etti İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etti

Küçükkaya'nın "Yenebilir misiniz?" sorusuna ise "Elbette, hiç şüphe yok." yanıtını verdi.

Editör: Balcan Hande