Doğu ve Güneydoğu'da altı şehre gerçekleştireceği ziyaretinden önce HDP’nin eski eş genel başkanı Demirtaş’ı ziyaret eden Özel, “Kim sorunları çözecekse tüm aktörler kıymetlidir” dedi.

İki kez cumhurbaşkanı adayı olan HDP'nin eski eş geneş başkanı Demirtaş’ı bu geziden önce ziyaret etmenin önemli olduğunu vurgulayan Özel, şunları söyledi:

“Aslında bu çağrı metni çok şeyi söylüyor. Eğer toplumsal barıştan bahsedeceksek bu işin esas sorumlusu bütün erkekler olarak kendimizden başlamalıyız. Kadınların, çocukların güvenli olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir?”

Demirtaş bu çağrı metnini sosyal medyada paylaştı.

Çağrı metninde erkek şiddetine vurgu yapıldığı ve alınabilecek önlemlerin sıralandığı görüldü. Metinde her dilde hizmet veren Alo Şiddet hattı kurulması gerektiği ve 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un tartışılmadan uygulanması gerektiği ifade edildi.

Metinde ayrıca, "Bu çağrı ben dahil tüm erkeklere, zihniyetimizle yüzleşme çağrısıdır. Kadınlara yönelik cinayet, şiddet, tecavüz, taciz, tehdit vakaları kan donduran vahşet boyutlarına ulaştı. Kadınlar için sokaklar, iş yerleri, okullar, hastaneler hatta yaşadıkları ev bile cehennem azabına dönüştü, toplumsal kaygı içindeyiz," ifadeleri yer aldı.

"Bir erkek olarak bu konuda çağrı yapmak bile zor çünkü cinsiyet olarak fail olan tarafta yer aldığımı biliyorum. Kadınların maruz kaldığı şiddet, bireysel değil toplumsal bir sorunun yansımasıdır ve bu soruna karşı mücadeleyi salt kadınların omzuna yüklemek yerine biz erkeklerin de elimizi taşın altına koymamız gerektiği açıktır. Buradan tüm erkeklere sesleniyorum, sadece bir dakika duralım ve düşünelim; suçu, suçluyu başka yerde aramayalım. Bu düzenin yaratılmasından, şiddeti besleyen zihniyetin oluşmasından söylemlerimizle, eylemlerimizle hepimiz sorumluyuz."

Demirtaş söz konusu metinde Özel'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, "Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, bugün ziyaretimize gelen Sayın Özgür Özel'e, tüm siyasi parti liderlerine, milletvekillerine, yargı mensuplarına, barolara, belediyelere, sivil toplum örgütlerine, güvenlik bürokrasisine çağrı yapıyorum," ifadelerini kullandı:

Ümit Özdağ'dan TUSAŞ İddiası! Ümit Özdağ'dan TUSAŞ İddiası!

"Acil ve etkili tedbirler için lütfen iş birliği yapın, kadınların isyanını ve haklı taleplerini duyun. Siyasetteki erkek egemen dili, modeli, politikaları ve uygulamaları değiştirerek işe başlayalım. Toplumsal barışı inşa etmek istiyorsak gelin önce buradan başlayalım. Çünkü özgürlük ve demokrasi herkes için hayata geçmeden barış da sağlanamaz."

Editör: Şevval Örs