Gündem

Ömer Çelik: İsrail barışa karşı suikast yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İsrail saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor. Barış isteyenleri öldürmektir mesaj. Haniye barış için çalışıyordu. İsrail bölge barışını hedef alıyor. İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ediyor. Dünya barışının önündeki tehdit Netanyahu ve ekibidir. Barış isteyenler ortak harekete geçmelidir. İsrail barışa karşı suikast yaptı" dedi.

(ANKARA) -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İsrail saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor. Barış isteyenleri öldürmektir mesaj. Haniye barış için çalışıyordu. İsrail bölge barışını hedef alıyor. İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ediyor. Dünya barışının önündeki tehdit Netanyahu ve ekibidir. Barış isteyenler ortak harekete geçmelidir. İsrail barışa karşı suikast yaptı" dedi.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İsrail tarafından öldürülmesi ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in bölge barışını tehdit ettiğini söyledi. Çelik, "Siyonist şebeke katliama devam edecek. Netanyahu savaşı tüm bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail bugün bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir" ifadelerini kullandı.

"Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor" diyen Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Bu aynı zamanda milletimizin acısıdır. Cumhurbaşkanımız Filistin davasındaki mücadeleyi Kuruluş Savaşı’na benzetmişti. İnsanlık değerlerinden yana olanların ve herkesin acı bir günü bugün. Milletimizin ve tüm insanlığın başı sağ olsun. Bu siyonist suikastı gerçekleştiren katliamcı ve soykırımcı şebeke, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da aynı katliam siyasetine ve soykırımına devam edeceğini ifade ediyor. Bu bir dönüm noktasıdır. Dün Lübnan’a yapılan saldırı, bugün gerçekleştirilen saldırı net bir şeyi ortaya koyuyor ki katliamcı ve soykırımcı şebeke bundan sonra da zulümlerine artırarak devam edecektir.

"Oradaki her alkışın bu zulme destek verme anlamına geleceğini söylemiştik"

Amerikan Kongresi’nde sorgulanması gereken Netanyahu, ayakta alkışlanmıştı. Oradaki her alkışın bu zulme destek verme anlamına geleceğini söylemiştik. Orada verilen her alkış, bugünkü bu suikasta, Lübnan’a yapılan saldırı olarak ortaya çıkmıştır. Bu acı gün, aslında Filistin davası ve burada yapılan zulümler karşısında insanlığın ne kadar çaresiz kalması bakımından da acı bir görüntüdür. Netanyahu, 7 Ekim olayları olduktan sonra şöyle bir açıklama yapmıştı. ‘Bölgedeki bütün sınırlar değişecek’ demişti. Netanyahu’nun 7 Ekim olaylarını bölgede daha yayılmacı ve savaşı yayacak bir politika için kullanmaya başlayacağının ilk işaretini orada görmüştük.

"Fakat Batı toplumu, barış için bir inisiyatif koymak yerine, oraya savaş gemisi göndermeyi tercih ettiler"

7 Ekim'den bu yana görüldü ki cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar, teker teker gerçekleşmiş, ortaya çıkmıştır. Uluslararası toplumun kayıtsızlığı bu noktaya getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına destek verenlerin Filistin Devleti’ni tanıdıklarını ve Filistin davasında daha pozitif bir rol aldıklarını hep beraber gördük. Fakat Batı toplumu, barış için bir inisiyatif koymak yerine, oraya savaş gemisi göndermeyi tercih ettiler.

"Saldırı silsilesi gerçekleştireceğini ortaya koydu"

Siyonist şebeke katliama devam edecek. Netanyahu savaşı tüm bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail bugün bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. Bölgedeki ülkelerin güvenliğini tehdit etmektedir. ABD, 'İsrail’e bir saldırı olursa korumaya hazırız' dedi. Mesele bölge halklarının korunmasıdır. Bölgede tehdit oluşturan Netahyahu hükümetinin saldırganlığıdır. Eğer soykırım yapmak için destek isteyeni ayakta alkışlarsanız o da başka eylemlere geçer. Saldırı silsilesi gerçekleştireceğini ortaya koydu. 

"Orta Doğu barışının kilidi de Filistin barışıdır"

Eğer ilk gelen bilgiler doğruysa, başka bir devletin topraklarından Tahran’a füze atılarak bu suikast gerçekleştirilmişse, İsrail’in bütün bölgede suikastlar ve istikrarsızlaştırıcı eylemler yapacak bir organizasyonlar ağı içerisinde olduğu görülmektedir. Dünya barışının kilidi, Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışının kilidi de Filistin barışıdır. Netanyahu’nun soykırımcı kabinesi bu  denklemi tersine çevirmektedir.

"İsrail barışa karşı suikast yaptı"

Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor. Barış isteyenleri öldürmektir mesaj. Haniye barış için çalışıyordu. İsrail bölge barışını hedef alıyor. İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ediyor. Dünya barışının önündeki tehdit Netanyahu ve ekibidir. Barış isteyenler ortak harekete geçmelidir. İsrail barışa karşı suikast yaptı. Haniye’nin şehit edilmesi insani değerler etrafında kenetlenmiş herkesin acısıdır. Bütün İslam dünyası için şehittir. İsrail’in bundan sonraki saldırıları için son uyarı kabul etmek gerekir. Bu katliamcı şebekeye karşı barışı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz."