Bakan Güler'den TUSAŞ'a taziye ziyareti... Hiç bir hain Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak! Bakan Güler'den TUSAŞ'a taziye ziyareti... Hiç bir hain Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle başsavcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Avukatlar, dün yapılan görüşmeye dair sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın aile ve avukat görüşmelerinin yasaya uygun olarak düzenli bir şekilde sağlanması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada şöyle denildi:

-Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile yeğeni Sayın Ömer Öcalan, aile ziyareti kapsamında dün bir görüşme gerçekleştirmiştir.

-Son aile görüşü (3 Mart 2020) üzerinden 4 buçuk yıl geçtikten sonra gerçekleşen bu ziyaret, öncekiler gibi tek ve sınırlı tutulmamalı, sürekliliği sağlanmalıdır.

-Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Hamili Yıldırım, Sn. Ömer Hayri Konar ve Sn. Veysi Aktaş’ın avukat ve aile ziyaretlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirmesinin sağlanması; anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerin gereğidir.

-Yine süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahip olan Sn. Öcalan ile düzenli görüşmelerin yapılması, Türkiye’deki ve Bölgedeki siyasal ve toplumsal sorunların diyalog, barış ve demokratik uzlaşı temelinde çözümünün önünü açacaktır.

-Bu kapsamda İmralı’da sistematik olarak sürdürülen hak ihlallerine son verilmesi, aile ve 7 Ağustos 2019 yılından bu yana izin verilmeyen avukat görüş hakkının yasaya uygun bir biçimde sağlanması gerekliliğini tekraren ifade ediyoruz.

Editör: Balcan Hande