Elon Musk'ın sahibi olduğu X, iPhone kullanıcılarından veri sızıntısı raporlarının gelmesiyle birlikte gizlilik ve güvenlik endişeleriyle karşı karşıya kaldı.

Elon Musk sonrası dönemde X, güvenlik departmanındaki çalışanlarıyla yollarının ayrılması nedeniyle bu alanda bir dizi sıkıntıyla baş başa kaldı. Öyle ki kullanımı günden güne azalan ve yakın çevreye özel gönderiler atmamıza olanak tanıyan 'Circles' özelliğinde de birçok gizlillik problemi meydana gelmişti.

Mysk araştırmacıları tarafından keşfedilen yeni bir güvenlik açığı, X uygulamasının iOS sürümündeki çökme raporlarını içeriyor.

Meta Geliştirilmiş Yeni Çipini Tanıttı! Meta Geliştirilmiş Yeni Çipini Tanıttı!

VERİ SIZDIRMA OLAYI NASIL YAŞANIYOR?

Kullanıcılara çökme raporlarını göndermeme seçeneği sunmasına rağmen, uygulama bu tercihi göz ardı ediyor ve kullanıcının izni olmadan çökme raporlarını gizlice paylaşıyor.

Mysk, kullanıcılarla kişisel olarak bağlantılı olan çökme raporlarının bir Google ürünü olan Crashlytics'e gönderildiğini ortaya koyuyor. Bu da kullanıcıların cihaz bilgisi gibi özel ve paylaşmak istemeyebileceği bilgilerin dışarıya sızdırıldığını gözler önüne seriyor. 

Bu veri sızıntısı, kullanıcılar çökme raporlarını paylaşma seçeneğini açıkça devre dışı bıraktıklarında bile meydana geldiği için özellikle endişe verici. Şimdilik Apple ve X tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.