Şirket haberleri

Nuvita İlaç, yenilikçi Ar-Ge çalışmalarıyla ilk 500’de

Alyors Grup şirketleri içerisinde faaliyet gösteren Nuvita İlaç, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime’ın, firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre değerlendirilip sıralandığı Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’ndaki ilk 500 firma arasında yer aldı. Alyors Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Selman Alimoğlu, "Böylesi prestijli referans kaynaklarında yer almak, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarımızın çözüm üretme kapasitesinin tanınması anlamına gelmektedir" dedi.

(İSTANBUL)- Alyors Grup şirketleri içerisinde faaliyet gösteren Nuvita İlaç, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime’ın, firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre değerlendirilip sıralandığı Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’ndaki ilk 500 firma arasında yer aldı. Alyors Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Selman Alimoğlu, "Böylesi prestijli referans kaynaklarında yer almak, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarımızın çözüm üretme kapasitesinin tanınması anlamına gelmektedir" dedi.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, sosyal ve etik sorumluluklarıyla yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ürünler sunan Nuvita İlaç, TurkishTime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’ndaki 500 firma arasında 328’inci sırada yer aldı. Firmaların 2023 verileriyle hazırlanan araştırma, Alyors Grup çatısı altında faaliyet gösteren Nuvita İlaç’ın, Ar-Ge performansıyla Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasına girdiğini gösterdi.

Alyors Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Selman Alimoğlu, Türk iş dünyasının Ar-Ge harcamalarını değerlendiren araştırmada ilk 500 firma arasında yer almanın kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Böylesi prestijli referans kaynaklarında yer almak, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarımızın çözüm üretme kapasitesinin tanınması anlamına gelmektedir. Ar-Ge çalışmalarımızda toplumsal ve küresel sağlık ihtiyaçlarını titizlikle takip ediyoruz. Uzman kadromuzun mükemmellik anlayışı, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımımızla birleşerek kaliteli ve güvenilir ürünler geliştiriyoruz. Pazardaki dinamikleri analiz ederek iş ortaklarımıza sunduğumuz ileri teknoloji ürünlerinin yanı sıra, Ar-Ge iş birliklerimiz aracılığıyla üniversitelerin sahip olduğu bilimsel potansiyelin ekonomik değere dönüştürülmesini sağlıyoruz. Ayrıca, ham maddelerin endüstriyelleşmesine yönelik Ar-Ge yatırımlarımız kapsamında, 30 milyon kutu kapasiteli yeni bir üretim hattını faaliyete geçiriyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde Türkiye'deki yeni fabrikamıza 1.2 milyar TL’lik bir yatırım yapmayı planlıyoruz ve bu fabrikada 2025 yılında üretime geçmeyi hedefliyoruz."

Turkishtime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması Hakkında

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından 2013’ten bu yana yapılan Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması, Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma ile Kamuoyu Aydınlatma Platformunda Ar-Ge datalarını açıklayan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi olan firmaların beyan ettikleri Ar-Ge verilerine dayanılarak hazırlanıyor.

Çevrim içi doldurulan anketi cevaplamayan firmalar, araştırma konusunda deneyimli çağrı merkezi tarafından tek tek aranarak ankete yeniden yönlendiriliyor. Katılımın ücretsiz olduğu anket sonucunda, tercih etmeyen firmaların ismi açıklanmıyor.

Araştırma sonuçları ulusal ve uluslararası basının yanı sıra, aralarında Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve valilikler ile TÜBİTAK, YÖK, TİM, TÜSİAD ve finans sektörü yöneticilerinin de arasında olduğu 6500 VIP adrese özel olarak ulaştırılıyor. Ayrıca ekonomi ve iş dünyasının karar vericilerinden oluşan yurt içinde 40 bin tekil, uluslararası 3 bin VIP datayla news letter formatında dijital ortamda paylaşılıyor.

ADVERTORIAL YAYIN