Uğur Dündar, Reha Muhtar'ın Durumunu Paylaştı! Uğur Dündar, Reha Muhtar'ın Durumunu Paylaştı!

(ANKARA) - CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’ın Samandağ ilçesinde TOKİ konutları nedeniyle zeytinlik ve narenciye bahçelerinin talan edildiğini belirterek “Tarım alanlarını hoyratça heba eden bu şirketler kafalarına göre hareket ediyorlar, çok keyfi uygulamalar var. Bunu Kurtlusoğuksu’da gördük, İskenderun’da gördük, işte bugün Samandağ’da görüyoruz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki TOKİ konutları nedeniyle talan edilen zeytinlik ve narenciye bahçeleri hakkında açıklama yaptı. Yıldırım Kara’nın açıklaması şöyle:

“Hatay’ın her bir noktasında depremden sonra konutlara ihtiyacımızın var olduğu bir gerçek ama ve lakin uygulamalara pratikte baktığımızda maalesef sıkıntılı bir sürecin bir benzerini de burada yaşıyoruz. Yukarısı Hazine ve Vakıflara ait olan bir toprak, aşağı kısımda da tapulu olan araziler var ve üzerilerinde zeytin bahçeleri var, narenciyeler var. Yukarıda da zaten kamyonlar çalışıyor. Yıllardır bu zeytinleri eken yurttaşlarımızın bu zararları ne olacak? Tarım alanlarını hoyratça heba eden bu şirketler kafalarına buyruk yaşıyorlar, çok keyfi uygulamalar var. Bunu Kurtlusoğuksu’da gördük, İskenderun’da gördük, işte bugün Samandağ’da görüyoruz.

"Su kesildiği için narenciyeler sulanamıyor”

Şirketlerin verdiği en önemli zararlardan birisi de bu narenciye, mandalina bahçelerinin sulanamamasına sebep olması. Yukarıdan su kesildiği için mandalinaların üstü zaten toz. Bu yapraklar ve meyveler tamamen tozun içinde. Su boruları da burada ama bu insanlar narenciyeyi sulayamıyorlar. Çünkü yukarıda çalışma var ve su kesilmiş. Ne tarım alanı ne insan yaşamı ne doğal yaşam, hiçbir şeyi gözetmeksizin kafalarına göre hareket ediyorlar. Başında daha ürünler dururken zeytinin toplanmasına kısa bir süre dahi vermemiş, tek geçim kaynağımız olan bu zeytine dokunulmamasını ve en azından buradaki sürecin daha sonra nereye evrileceğini de bilmek istiyoruz. Yetkili makamlardan bu konuyla ilgili bize bilgilendirmek yapmasını talep ediyoruz.”

 

 

 

Kaynak: anka