Sosyal ağları kullanıyorsanız Dubai çikolatası ile ilgili paylaşımları ve videoları muhtemelen en az bir kez görmüşsünüzdür. Fiyatı düşük değil, 100 gr ağırlığındaki bir dilim için dünyanın parasını ödemek zorundasınız.

Mutfak blogcuları ayrıca benzersiz çikolata tarifleri yayınlayarak, lezzetin kesinlikle iyi sonuçlanacağını vaat ediyor.

DUBAİ ÇİKOLATASI NEYDEN YAPILIR?

Bu lezzet elle hazırlanıyor. Tipik bileşimi Belçika sütlü çikolatası, fıstık veya susam ezmesi ve kadayıftır.

DUBAİ ÇİKOLATASI SAĞLIĞINIZA NASIL ZARAR VEREBİLİR?

Antep fıstığı ezmesi ve kadayıfın yanı sıra çikolata da sıklıkla kullanılıyor. Egzotik meyveler, kuruyemişler, baharatlar, süt ürünleri, ayrıca boyalar ve koruyucular. Bütün bunlar tatlının kalorisini çok yüksek hale getiriyor ve bazı malzemeler alerjiyi tetikleyebiliyor.

İçindeki yemişler, istenmeyen alerjik reaksiyonlara neden olmasa bile, gastrointestinal sistemle ilgili sorunlarla kolayca karşılaşabilirsiniz.

Dubai çikolatası , ishale, mide yanmasına ve şişkinliğe neden olabilecek kalori ve yağ bakımından yüksektir . Ayrıca, eğer böyle bir tatlılığa bağımlı olursanız, o zaman kilo sorunları kesinlikle kaçınılamaz.

Obezite riski artıyor ve çikolatadaki şeker konsantrasyonunun artması da diyabetli kişilerde sağlık sorunlarını ağırlaştırıyor.

Ayrıca üreticiler sıklıkla hangi malzemeleri kullandıklarını gizlerler. Yani hamurun, çikolatanın, yağın kalitesi düşük olabiliyor. Ayrıca boyaları ve koruyucuları da unutmayın.

Gastrointestinal sistem ve anafilaktik şokla ilgili sorunlara ek olarak, bu miktardaki karbonhidrat ve şeker aşağıdakileri tetikleyebilir.

Pankreas sıkıntısı olanlar dikkatli tüketmelidir.

Safra kesesi ile ilgili sorunların alevlenmesi ve özellikle safra taşı olanlar için tehlikelidir.

Beslenme uzmanı "Fındık ve tohumlara alışkın olmayan kişilerin alerjileri olabileceğini bilmedikleri için şiddetli şişlik ve nefes almada zorluk nedeniyle ambulans çağırdıklarına dair giderek daha fazla haber var" diyor.

Öğretmen Dehşet Saçtı: Pusu Kurduğu Eşini Katletti! Öğretmen Dehşet Saçtı: Pusu Kurduğu Eşini Katletti!

BU TÜR ÇİKOLATAYI DENEMEYE KARAR VERİRSENİZ AŞAĞIDAKİ NOKTALARA DİKKAT EDİN :

Öncelikle tatlıyı bileşiminde olası alerjenlerin varlığı açısından kontrol edin. İkinci olarak, kaşıntı, yanma, nefes darlığı veya diğer hoş olmayan hisler gibi belirtiler ortaya çıkarsa, nedenini bulmak ve uygun tedaviyi almak için derhal bir doktora başvurmalısınız.

Gerçekten seviyorsanız tatlıyı kendiniz hazırlamanızı tavsiye ediyor. Bu şekilde iyi bir kadayıf seçebilir, çok fazla fıstık ezmesi eklemekten kaçınabilir ve sütlü çikolatayı en azından kısmen bitter çikolata ile değiştirebilirsiniz. Bütün bunlar yemeğin kalori içeriğini azaltacak ve böylece sizi olası tehlikeli sonuçlardan koruyacaktır.

Editör: Balcan Hande