Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine yönelik yürütülen soruşturmada 24 şüphelinin gözaltı süresi bir gün uzaltıldı. 

ANNE, BABA, KARDEŞİ DAHİL 24 KİŞİ GÖZALTINDA

Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Narin'in cenazesi ailesine teslim edildi. Narin dün son yolculuğuna uğurlanırken itirafçı Nevzat B. ve amca Salim Güran'ın da ifadeleri ortaya çıktı. 

ÖN OTOPSİ RAPORU: ÖLÜM ŞEKLİ VE ZAMANI BELİRLENEMEDİ

Diğer yandan Narin Güran'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda Narin'in içinde olduğu çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu, cansız bedeninden 91 örnek alındığı, çürüme başladığı gerekesiyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi.

200 BİN LİRA KARŞILIĞINDA CESEDİ SAKLAMIŞ

Detaylı soruşturma sürerken, gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat B.'nin ifadesi ortaya çıktı. Salim Güran'ın Narin'in cesedini saklaması için kendisine verdiğini anlatan Nevzat B. ifadesinde, "Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin lira veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ni işaret etti ve 'Oraya götür' dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum" dedi.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

İTİRAF SONRASI DERE KENARINDA KEŞİF

Nevzat B.'nin itirafı sonrası Tavşantepe Mahallesi'ne 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nin kenarında keşif yapıldı. Nevzat B., jandarma eşliğinde dere kenarına götürüldü. Burada Nevzat B.'nin ifadesine başvuruldu.

Şüphelilerin jandarmada işlemleri sürerken, savcılıktan 1 günlük ek gözaltı süresi istendi. Şüphelilerin gözaltı süresi, 1 gün daha uzatıldı.

SÖZCÜ 

Editör: Balcan Hande