Gündem

Narin Cinayeti: Evdeki 4 Kişi Belirlendi!

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Ekipler 8 yaşındaki Narin'in evde öldürüldüğünü ve o sırada 4 kişinin evde olduğunu tespit etti.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Ekipler 8 yaşındaki Narin'in evde öldürüldüğünü ve o sırada 4 kişinin evde olduğunu tespit etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Daraltılmış baz çakışmalarında kimin hangi dakikada nerede olduğu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduğu tek tek belirlenmiş durumda." dedi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. 9'u aile üyesi 12 kişi tutuklu.

Soruşturma kapsamında amca Salim Güran, anne Yüksel, ağabey Enes, itirafçı Nevzat Bahtiyar dahil çok sayıda kişi tutuklu durumda bulunurken; HTS kayıtlarının olayı çözdüğü belirtildi.

BAKAN TUNÇ: İDDİANAME HAZIRLIK SÜRECİ BAŞLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün Narin cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Narin ile ilgili soruşturma titizlikle devam ediyor. Tutuklular var, şüpheliler var. 250 kişinin ifadesi alındı. Narin kaybolduktan sonra evlerine kamera takanlar oldu, onlar incelendi.

"ODA ODA KİM NEREDE BELLİ"

Daraltılmış baz çakışmasıyla önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. İddianame hazırlık süreci başladı. Daraltılmış baz çakışmasında hangi evde kim nerede belirlendi. Yargı süreci uzamadan tamamlanacaktır. Daraltılmış baz çakışmasıyla önemli verilere ulaşıldı. Oda oda kim nerede belli." dedi.

EVDE 4 KİŞİ VARDI

Baz istasyonu verileri daraltılarak yapılan analizle sonuca ulaşıldı.Yapılan son incelemeler evde 4 kişinin olduğunu gösteriyor. Anne, abi, amca ve Nevzat Bahtiyar evdeydi. Amca Salim Güran ile Narin'in ağabeyi Narin'i öldürdüğü iddianameye yansıması bekleniyor.

İddianame hazırlandı. Birkaç gün içinde mahkemeye sunulacak. Savcı, adı geçen, gören, duyan ve konuşmayan dahil herkese en yüksekten ceza isteyecek. Cinayetin odağında ise dört isim yer alacak: Amca Salim Güran, Abi Enes Güran, Anne Yüksel Güran, ve Narin'in cansız bedenini ortadan kaldıran Nevzat Bahtiyar.

Daha önce adli tıp sonucu ortaya çıkmıştı: Narin'in boğularak öldürüldüğü ve o sırada ağzından çıkan sıvının amcanın eline bulaştığı, bu nedenle amcanın kullandığı aracın direksiyonunda ve şoför koltuğunda Narin'e ait DNA izlerine rastlandığı tespit edilmişti.

İddianamede bu bulgular yer alacak ve Narin'in abisi Enes Güran ile amcası Salim Güran'ın iş birliği içinde cinayeti işlediği vurgulanacak.

4 KİŞİ HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ...

O sırada evde bulunan dört kişi için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilecek. Olayın kesin detayları mahkemede çözülecek. Ayrıca bilen, duyan, susan ve yanlış yönlendirenlerin tamamına da üst dereceden cezalar talep edilecek.