Bülten

Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı ASSİM'de geliştirilen kamera sistemi ilçenin gözü oldu

Muratpaşa Belediyesi’nin ASSİM İnovasyon Merkezi girişimlerinden PlusOneSmart’ın geliştirdiği güvenlik kamera sistemi ilçenin 20 noktasında güvenliği sağlıyor. 

(ANTALYA) - Muratpaşa Belediyesi’nin ASSİM İnovasyon Merkezi girişimlerinden PlusOneSmart’ın geliştirdiği güvenlik kamera sistemi ilçenin 20 noktasında güvenliği sağlıyor. 

Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM’in sunduğu imkanlarla faaliyetlerini sürdüren girişimlerden PlusOneSmart, güvenlik kameralarına yapay zekayı entegre etti. Sistem, öncelikli güvenlik kameralarının bulunduğu alana izinsiz giren kişi veya kişilere emniyet güçlerine bilgi verileceği konusunda sesli uyarı anonsu yapıyor, sonrasında sirenler devreye giriyor.  

Şirket kurucularından Tuna Terzioğlu, ASSİM’in kendileri için bir “yuva” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz. Fırsat tanıdı. Bizlere donanımsal alanlar, danışmanlık hizmetleri gibi birçok konuda destek oldu. Fiziki güvenlikle birçok alana müdahale edilemediği için biz elektronik ortamda böyle bir teknoloji geliştirdik. Ekip arkadaşlarımla aslında bu yazılımı tamamen yerli yüzde yüz milli olması konusunda özen gösterdik. Başkanı'mız Ümit Uysal’ın da isteklerinden biri buydu. İnovasyon Merkezi’nde üretilen bir teknolojinin kendi kaynaklarımız ve gençlerimizle üretilebilmesini vurgulamaktı. Şimdi bir de üstüne ihraç edebilirsek ne mutlu bize.”   

Şirketin yazılımcılarından Serhat Buyruk, güvenlik sisteminde kameraların içeri giren insan veya yabancı nesneleri tespit ederek bunları mobil uygulama üzerinden kullanıcılara iletebildiklerini söyledi. Buyruk, “Bizim geliştirdiğimiz sistem altyapısında yapay zeka destekli insan algılama modeli bulunuyor. Kameralarımız sayesinde sadece insan formunu algılayarak gerekli uyarıları kullanıcılara bildiriyoruz” diye konuştu.