(ANTALYA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Temizlik İşleri Müdürlüğü araç filosuna 4 TIR ve 2 çöp kamyonu daha eklenmesi için 89 milyon TL’lik yatırım yapılacağını açıkladı.

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, her gün 36 ayrı rotada 2 bin 320’si yer altında bulunan 10 bin 574 konteynerden atık topluyor. Toplanan atıklar, TIR’lara yüklenerek Kızıllı’daki Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi'ne naklediliyor.

Muratpaşa Belediyesi, söz konusu nakil işlemlerinde kullanılmak üzere araç filosunu genişletiyor. Başkan Ümit Uysal, 74 milyon TL'lik yatırımın 72 milyon TL'lik kısmının “leasing” yoluyla finanse edileceğini belirtirken, sözleşmenin TEB ile imzalandığını duyurdu. TEB Akdeniz Bölge Müdürü Engin Karabulut, imzalanan leasing sözleşmesinin ‘yeşil enerji ve sürdürülebilirlik paketi’ kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. 

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı. Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı.

Başkan Uysal, yüksek enflasyon ve daralan alım gücünün yaşandığı bu dönemde, yeşile duyarlılık kapsamında ortaya çıkan bu imkanla filoda önemli bir yenilenme gerçekleştireceklerini ve sözleşmenin 3 yıl vadeli olduğunu belirtti.

Kaynak: anka