Bülten

Muratpaşa Belediyesi, Çiçek Desenleri Festivali’ne hazırlanıyor 

Muratpaşa Belediyesi, Çiçek Desenleri Festivali'nin hazırlıklarına başladı. Gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek festivalde, liselerden gelen gruplar en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak.

(ANTALYA) - Muratpaşa Belediyesi, Çiçek Desenleri Festivali'nin hazırlıklarına başladı. Gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek festivalde, liselerden gelen gruplar en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak.

Kesme çiçek sektöründe lider olan Antalya, Muratpaşa Belediyesi’nin Çiçek Desenleri Festivali ile çiçeklerin güzelliklerini sergileyecek. Gelecek yıl mayıs ayında yapılması planlanan festival için belediyenin sera ve bitki üretim tesislerinde rengarenk çiçeklerin yetiştirilmesi için tohumlar atıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalde liselerden birer resim öğretmenin rehberliğinde 10’ar kişilik 25 öğrenci grubunun yarışacağını belirtti.

En güzel çiçek desenini oluşturmak için mücadele edecek grupların başvuruları, 2 Eylül’de açılacak ve 18 Ekim’de sona erecek. Başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru sırasında uygulanacak desenin eskizleri de sunulacak. Başvurular tamamlandıktan sonra 30 yılı aşkın süredir çiçek festivali gerçekleştiren Sicilya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Noto kentinden bir heyet Antalya’ya gelecek. Deneyimli heyet, yarışmaya seçilen gruplarla desenleri çalışarak öğrencilere rehberlik edecek.