Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı

(ANTALYA)- Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM’de çalışmalarını sürdüren Ayris Games, Antalya’yı tanıtacak bir araba oyunu yazdı. Belediye Başkanı ümit Uysal, “Antalya’mızı dünyanın mobil oyunla tanıyacağı bu girişimi desteklemek isteyen melek yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Murastpaşa Belediyesi'ne bağlı ASSİM'de çalışmalarını yürüten Ayris Games, şehri tanıtacak yeni bir araba oyunu geliştirdi. Ayris Games kurucusu Hakan Satılmış, Belediye Başkanı Ümit Uysal’la yaptığı görüşmeler sonrası, Antalya’yı mobil oyun pazarı üzerinden tanıtacak bir yazılım üzerine çalışmaya başladıklarını anlattı. Satılmış, oyunda bir araçla kentin keşfedildiğini söyledi. Başkan Uysal’ın şehrin birçok yerinin oyunda yer alması gerektiğini söylediğini aktaran Satılmış, buna göre yeni eklemelerle oyunun geliştiğini söyledi.

Başkan Uysal, oyunda kentin merkeze alındığını ve oyunun yurtdışından yatırım teklifi aldığını söyledi. Ancak firmanın yurtiçinden teklif beklediğini aktaran Başkan Uysal, “Belediyemizin bu konuda yasal sınırları var. Antalya’mızı dünyanın mobil oyunla tanıyacağı bu girişimi desteklemek isteyen melek yatırımcıları bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka