AKP’nin İBB başkan adayı Murat Kurum, Orhan Gencebay’la birlikte Habertürk’e konuk oldu.

‘Talk show’ formatındaki Nedir Ne Değildir Özel programında konuşan Murat Kurum; Mehmet Akif Ersoy, Aslı Şafak ve genç konukların sorularını yanıtladı.

‘GÜZEL BİR SORU SOR AMA…’
Ersoy ve Şafak, programın sonlarına doğru mikrofon verilen genç bir kadına “Bak çok güzel bir soru sor” diyerek telkinde bulundu.

GAZZE VE FİLİSTİN SORUSU

“Tabii ki…” yanıtını veren genç kadın, Kurum’a “Filistin ve Gazze için ne yapacağını” sormak istediği anlarda program görevlisinin “Bu olmaz ama alabilir miyim mikrofonu” uyarısıyla karşılaştı.

Ersoy’un “Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen” diyerek araya girmesinin ardından mikrofon başka bir kadına verildi. Konuklar, bu anlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Mikrofonu alan ikinci genç, Murat Kurum’a “Aile Whatsapp grubunuz var mı” sorusunu sordu.

Mehmet Akif Ersoy da bu soruya “Heh bize bunlarla gelin ya” yanıtını verdi.

ERSOY’DAN AÇIKLAMA
Yayın sonrası söz konusu anlara ilişkin X hesabından açıklama yapan Ersoy, “Gazze” konusunda kimseyle tartışmaya girmeyeceğini, sadece o sorusunu bölmediklerini belirtti.

Kurum’un Ekrem İmamoğlu’nu eleştirecek cümleler kurmak istediğini ancak kendilerinin müsade etmediğini ifade eden Ersoy, “Bu siyasi bir program değil. Hayatımıza dair farklı yönleri konuşalım. Sizi tanıyacağımız bir program olsun dedim” ifadelerini kullandı.

Ersoy, programa katılan gençlere “Arkadaşlar taraf olabilirsiniz. Ama ben salonda, yayın sırasında bir propaganda yapmanıza izin vermeyeceğim. Sohbet edeceğiz, keyifli bir program olacak. O yüzden soru sormanızı istemiyorum” uyarısında bulunduğunu aktardı.

MURAT KURUM SORUSU ENGELLENEN GENÇLE BULUŞTU
Yayın sonrası Murat Kurum, X hesabından genç kadınla buluştuğu bir video paylaştı. Videoda gencin “Siz seçimi kazandıktan sonra biz Filistin ve Gazze’yi ne durumda göreceğiz”  sorusunu dinleyen Kurum, “Bu soruyu sormanı canlı yayında isterdim” dedi.

Gencin, Kurum’a “Ben de isterdim ama mikrofon alındığı için herhangi bir şey soramadım” yanıtını vermesinden sonra videonun 25. saniyede kırpıldığı ve Kurum’un yanıtına geçildiği görüldü.

Kurum, gencin sorusuna şu yanıtı verdi:

“Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bizim bu manada her gün üzüntüsünü yaşadığımız ve bu manda  oradaki yavbrularımız kardeşlerimiz için üzüldüğümüz bir taraftan ağladığımız bir taraftan bu acıları hep birlikte bugün Türkiye’de yaşayan 85 milyon olarak çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bugün dünyanın gözleri önünde Gazzze’de bir zulüm yaşanıyor. Bir soykırım yaşanıyor. Orada daha annesiyle babasıyla oynayaqmamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidememiş çocuklarımız katlediliyor ve biz bu zulmün bir an önce durması, bitmesi için hepimiz burada yaşayan 85 milyon kardeşmiz hep birlikte dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü girişimi yapmak suretiyle, yapılması gerek her mücadeleyi ortaya sergilemek suretiyle, biz Filistinli Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz…”

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KARTZ: "ERDOĞAN, İSRAİL'İN İTHALAT VE İHRACAT LİMANLARINI ENGELLEYEREK ANLAŞMALARI İHLAL EDİYOR" İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KARTZ: "ERDOĞAN, İSRAİL'İN İTHALAT VE İHRACAT LİMANLARINI ENGELLEYEREK ANLAŞMALARI İHLAL EDİYOR"

Kurum, videoyu “Canlı yayın sırasında bir genç kardeşimiz istediği soruyu soramadı. Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız.” ifadeleriyle paylaştı.
 

Editör: Balcan Hande