(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür A.Ş.’nin işletmesinde bulunan Miniatürk, “Minik Kâşifler: Çocuklar için Arkeoloji” etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Çocukların hayal gücünü ve tarih bilincini geliştirmek amacıyla ücretsiz düzenlenen etkinlikte, çocuklar kendilerine özel olarak tasarlanmış alanlarda arkeoloji çalışmalarını deneyimleme fırsatı buluyor.

İBB Kültür A.Ş.’nin işletmesinde bulunan Miniatürk, her yaştan çocuklara yönelik çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Miniatürk, şimdi de “Minik Kâşifler: Çocuklar için Arkeoloji” etkinliğinde minik arkeologları ağırlıyor. 

Etkinlikte çocuklar, Miniatürk'te oluşturulan kazı alanlarında çalışma fırsatı yakalıyor. Minik kâşifler, toprak altında gömülü olan tarihi objeleri keşfederken, geçmiş medeniyetler hakkında bilgi ediniyor. Etkinlik boyunca, çocuklara arkeolojinin temel prensipleri, kazı teknikleri ve buluntuların incelenmesi gibi konularda bilgi veriliyor. 

Etkinlik, 26 Temmuz, 2 Ağustos ve 9 Ağustos günlerinde devam edecek. Etkinliğin ilk seansı 13.00-14.00 saatleri, ikinci seansı 14.30-15.30 saatleri ve 16.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. 

Etkinliğe katılmak için Radar Türkiye üzerinden kayıt oluşturulabilecek. Miniatürk bileti alan ziyaretçiler için etkinlik ücretsiz olacak. Her seans sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek.

Giresun Belediye Başkanı Köse'den Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne ziyaret Giresun Belediye Başkanı Köse'den Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne ziyaret

Zamanın durduğu yer: Miniatürk

Miniatürk, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasının kültürel ve tarihî mirasını yansıtan minyatür eserleri keşfetme imkânı sunarken tarih ve kültür dolu bir bir deneyim yaşatıyor.  Ayrıca, Miniatürk’te yer alan çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları, ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

“İstanbul Tarihi Yarımada model Sergisi” Miniatürk’te

Miniatürk ve ModelPort iş birliğinde hazırlanan İstanbul Tarihi Yarrımada model Sergisi, 10 binden fazla figürün 1/87 oranında küçültülmüş haliyle Miniatürk’te ziyaretçilerini karşılıyor. Tarihi kaynaklar ışığında 5 yılda geliştirilen İstanbul model Sergisi, Tarihi Yarımada’nın 1600’lü yıllardan 19. yüzyıla uzanan hikâyesini, sosyal hayatı ve tarihe geçen olayları 400 yıl önceki haliyle tekrar canlandırıyor.

Detaylı bilgiye, 'https://miniaturk.com.tr/' adresinden ulaşılabilecek.

 

Kaynak: anka