(ANKARA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağını bildirdi. 

Tekin, Bakanlık'ta öğretmen atamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen atamalarına ilişkin çalışma yürüttüklerini belirtti.

GENÇLERDEN TÜİK'İN "GENÇLERİN YÜZDE 54'Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART" GENÇLERDEN TÜİK'İN "GENÇLERİN YÜZDE 54'Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara 20 bin öğretmen ataması planlandığını ifade eden Tekin, başvuruların 20 Mayıs'ta alınmaya başlanacağını duyurdu.

Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşların Sınıf Öğretmenliği (3 bin 263), Özel Eğitim Öğretmenliği (2 bin 499), Rehberlik Öğretmenliği (1597), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (1594) ve İngilizce Öğretmenliği (968) olarak sıraladı. 

Tekin ayrıca, öğretmen atamalarında mülakata ilişkin, ”Skorun yüzde 50'si KPSS, yüzde 50'si mülakat olarak yapılacak” dedi. 

Kaynak: anka