Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi için kuvvetli sağanak yağış beklendiği vurgulandı. AFAD İstanbul için sel ve su baskınlarına karşı uyarı yayınladı.

Kış aylarına girmemizle birlikte yurt genelinde soğuyan hava beraberinde kar yağışlarını ve sağanağı getiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı yeni uyarı haritasına göre Marmara Bölgesi'ndeki bazı illerde bugünden itibaren sağanak bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, öğleden sonra ise Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların, cumartesi gece saatlerine kadar etkili olacağı değerlendiriliyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT 

ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi" ERÜ'den "Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi"

Marmara Bölgesi'nde bazı illeri etkisi altına alması beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyarılar da geliyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Aralık Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve
Çanakkale; öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli;
Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer
yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, ani rüzgar, kısa süreli fırtına, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz"

Editör: Balcan Hande