Gündem

Meclis'te kan aktı: AKP'lilerden Can Atalay oturumunda yumruklu saldırı!

AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek toplanan Meclis'te yumruklu saldırı yaşandı, iki vekil yaralandı.

Oturum, Anayasa Mahkemesi'nin Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi konusunda verdiği "İhlal kararı açık, Meclis dahil herkes uymalı" kararı sonrası muhalefet partilerinin ortak dilekçe üzerine düzenlendi.

MHP'nin katılmadığı oturuma CHP Genel Başkanı Özgür Özel kırık ayağıyla geldi.

Oturum tartışmayla başladı

30 Ocak'ta Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülme kararını okuyan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönettiği olağanüstü toplantıda tansiyon ilk dakikalardan yükseldi.

Kürsüye gelen TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP sıralarına bakarak "Sizde hiç utanma yok! Haysiyetiniz yok!" dedi. Bunun üzerine AKP’liler kürsüye yürüdü. 

15 dakikalık aradan sonra Meclis'te olağanüstü toplantı tekrar başladı.

AKP'li vekilden yumruklu saldırı: Kan aktı

Verilen aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Ahmet Şık şöyle konuştu:

"Usül tartışması yaşandı ama burada usülü konuşmaya hiç gerek yok. Çünkü anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede size mevzuat anlatacak falan değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz söz, vatan haini, bölücü, hain, FETÖ'cü, terörist. Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır."

Kürsüden konuşmasına devam eden Şık, AKP sıralarına bakarak "Hepinizin toplamının bu ülkeye faydası, bir Can Atalay kadar etmez" ifadelerini kullanmasının ardından AKP'lilerin saldırısına uğradı.

AKP'li Alpay Özalan'ın Ahmet Şık'a yumruk attı. Saldırıdan sonra Ahmet Şık'ın yüzünde çizikler oluştu.

İki milletvekili yaralandı

Saldırıda DEM Partili Gülistan Koçyiğit'in kaşı açıldı, CHP'li Okan Konuralp de yaralandı. Koçyiğit'e ilk müdahaleyi CHP’li Murat Emir yaptı, ardından Koçyiğit, Meclis hastanesine kaldırıldı.

Arbede sırasında kürsünün etrafı kan oldu. Kan lekeleri daha sonra görevliler tarafından temizlendi.

Oturuma 45 dakika daha ara verildi. Grup Başkanvekilleri TBMM Başkanı tarafından arkaya davet edildi.

TKP: Saldırı bu düzenin özeti

Saldırıya tepki Türkiye Komünist Partisi'nden geldi. TKP'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda "Alpay Özalan ve diğer saldırganlar, bu Meclis’in, bu düzenin özetidir" denildi.