(MUĞLA)- Marmaris Belediyesi, ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı. Temizlik çalışmaları sırasında seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela ormana atılmış halde bulundu.

Marmaraereğlisi’nde 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Marmaraereğlisi’nde 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sezonunun yaklaşmasıyla temizlik çalışmalarına hız kattı. Eipler, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra boş arazileri, yol kenarlarını ve su kanallarını atıklardan arındırdı.

YANGIN UYARI TABELASI DA ÇÖP OLMUŞ

Sevgi Yolu, Çeşme Meydanı, Yat Limanı Atatürk Meydanı gibi Marmaris’in merkezi noktalarının yanı sıra uzak mahallelerde de çalışma başlatan ekiplerin dünkü durağı, Bozburun ve Selimiye oldu. Bunun yanı sıra Gökbel Seyir Tepesi, plajlar ve MUSKİ ile birlikte derelerde temizlik yapıldı. Seyir tepesinde bellerine ip bağlayarak aşağı inen ekipler, orman içine atılan çöpleri topladı. Pet ve cam şişe, plastik atık gibi çok sayıda çöpü toplayan ekipler bir de koltuk çıkardı. Seyir tepesinden çıkarılan en dikkat çeken atık ise yangın uyarı tabelası oldu. 

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRECEK

Çalışmaların tüm mahallelerde devam ettiğini söyleyen Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zafer Yılmaz, “Sezon öncesi tüm ilçemizde temizlik seferberliği başlattık. Seyir tepelerinden şehir merkezine, kırsal mahallelerden merkez mahallelere kadar her noktada çalışma yürütüyoruz. Ayrıca derelerde MUSKİ ile koordineli olarak temizliğe devam ediyoruz. Hedefimiz sorunsuz, tertemiz bir Marmaris. Bu nedenle aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: anka