Marmaris’te çevreyi tehdit eden ve ömrünü tamamlamış araç lastikleri geri dönüşüm için toplanıyor. Marmaris Belediyesi tarafından bugüne kadar 45 bin adet lastik geri dönüştürüldü.

Marmaris Belediyesi daha temiz ve yeşil bir kent vizyonuna ulaşmak için 2020 yılında Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) ile iş birliği yaptı. Lisanslı ve yetkili firma ile yapılan protokol ile atık getirme merkezinde depolanan lastikler ilgili firmaya teslim edilmeye başlandı. Bu çerçevede Temizlik İşleri Müdürlüğü 4 yıl içinde ömrünü tamamlamış 45 bin adet lastiği LASDER’e teslim etti.

RİZE VALİSİ SELİM BAYDAŞ: "BUNGALOV TESİSLERİNİN DAHA ÇOK OLMASI LAZIM. TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ AÇISINDAN BUNA İHTİYAÇ DUYUYORUZ" RİZE VALİSİ SELİM BAYDAŞ: "BUNGALOV TESİSLERİNİN DAHA ÇOK OLMASI LAZIM. TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ AÇISINDAN BUNA İHTİYAÇ DUYUYORUZ"

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan geri dönüşüm konusunda duyarlı olmalarını isteyerek, ömrünü tamamlamış araç lastiklerini Makine Araç Parkı içinde yer alan atık getirme merkezine getirebileceklerini hatırlattı. 

Kaynak: anka