Bülten

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçiye ve besiciye destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye 500 ton tohum, besiciye ise yem bitkisi ve süt otu tohumu desteğinde bulunmaya hazırlanıyor. 

(MANİSA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye 500 ton tohum, besiciye ise yem bitkisi ve süt otu tohumu desteğinde bulunmaya hazırlanıyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, arpa ve buğday üreticilerinin sertifikalı tohum kullanım miktarını artırmak, yeni çeşitleri üreticilerle buluşturmak ve üreticilerin girdi maliyetlerinin azalmasına katkı sağlamak amacıyla yüzde 75 hibeli 500 ton tohum desteğinde bulunacak.

Tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi adresi ‘www.manisa.bel.tr’ internet adresinden tek bir ürün için başvuru yapabilecek. 

Büyükşehir, kırsalda bulunan hayvan yetiştiricilerinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla ise yem bitkisi ve süt otu tohumu desteğinde bulunacak. Yüzde 75 hibe ile yapılacak desteklemelerden en fazla 25 büyükbaş veya 250 küçükbaş hayvan varlığı olan üreticiler kendi arazilerinde kendi yemlerini üretmek üzere yararlanabilecek. 

Tohum desteğinden yararlanmak isteyen besiciler ise yine ’www.manisa.bel.tr’ adresinden tek bir ürün için başvuru yapabilecek.