Pedallar eş zamanlı çevrilecek Pedallar eş zamanlı çevrilecek

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde tarihinin felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bir il de Malatya.

Depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

KONUTLAR YÜKSELİYOR

merkez ve ilçelerinde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor.

Kaba inşaatları tamamlanan, dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan, çevre düzenlemesi yapılan konutlar, kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentler arasında Malatya'nın da bulunduğunu söyledi.

KURA ÇEKİLECEK

Depremzedelerin kalıcı ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, yapımı tamamlanan konutların kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Kentte afetzedeler için inşa edilen konutlardaki çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, şu ifadeleri kullandı;

Konutlar şubatta teslim edilecek

Malatya genelinde şubat ayının başlarında 5 bin 100 civarında TOKİ konutumuz kuraya hazır olacak. 7 bin 700 de köy konutu ihale edilmişti, bunların 3'te 1'ine ancak başlayabildik, ihalesi yapıldı. Bunlardan da bin civarında konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak.

Editör: Balcan Hande