Bülten

Lüleburgaz Belediyesi'nden su tasarrufuna dikkat çeken animasyon

Lüleburgaz Belediyesi, su kaynaklarının her geçen azalmasına karşı bir tasarruf videosu yayınladı. Yayınlanan animasyon videosunda küresel ısınmanın en çok etkilediği canlılar arasında yer alan penguen tarafından su tasarrufunun nasıl yapılacağı anlatıldı.

(KIRKLARELİ)- Lüleburgaz Belediyesi, su kaynaklarının her geçen azalmasına karşı bir tasarruf videosu yayınladı. Yayınlanan animasyon videosunda küresel ısınmanın en çok etkilediği canlılar arasında yer alan penguen tarafından su tasarrufunun nasıl yapılacağı anlatıldı.

Lüleburgaz Belediyesi açtığı yeni kuyu ve yenilediği içme suyu hatlarıyla su tasarrufuna yönelik önlemler alırken, su tasarrufuna da hazırladığı animasyon videosuyla dikkat çekti. Videoda yer alan penguen tarafından, suyun nasıl etkin ve verimli kullanılacağı anlatıldı.

8 ayda 3.4 milyon metreküp su harcandı

Öte yandan ilçede geçen yıl boyunca toplam 5.9 milyon metreküp su tüketilirken bu yılın sadece ilk 8 ayında 3.4 milyon metreküp su harcandı. Geçen yıl en çok su harcamasının yapıldığı ay Ekim ayı olurken, bu yıl şu ana kadar en çok suyun tüketildiği ay Mayıs ayı oldu.