Şirket haberleri

Limak Filarmoni Orkestrası, 25 Ağustos’ta Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak

Limak Filarmoni Orkestrası, 25 Ağustos’ta Bodrum’da konser verecek. Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşecek konserde, Orkestra Şefi Beatrice Venezi yönetiminde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve uluslararası üne sahip soprano Kristine Opolais sahne alacak.

(İSTANBUL) - Limak Filarmoni Orkestrası, 25 Ağustos’ta Bodrum’da konser verecek. Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşecek konserde, Orkestra Şefi Beatrice Venezi yönetiminde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve uluslararası üne sahip soprano Kristine Opolais sahne alacak.

Limak Vakfı bünyesinde yürütülen toplumsal fayda projelerinden olan Limak Filarmoni Orkestrası, 25 Ağustos 2024 tarihinde Bodrum’da vereceği konser ile faaliyetlerine devam ediyor. Özenle seçilmiş eserlerden oluşan repertuarı ile Anadolu'nun en eski tiyatrolarından olan ve tarihi dokusuyla büyüleyen Bodrum Antik Tiyatrosu'nda seyirci karşısına çıkacak Limak Filarmoni Orkestrası, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Türkiye'nin kültürel mirasını müziğin evrensel diliyle birleştirirken, genç nesillere ve uluslararası sanatseverlere ulaşmayı hedefleyen Limak Filarmoni Orkestrası’nın Bodrum’da vereceği konserde, dünyanın önemli sahnelerinde başrol söyleyen ve aynı zamanda Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen ünlü tenor Murat Karahan’a, soprano Kristine Opolais eşlik edecek. Orkestra Şefliğini Beatrice Venezi’nin yapacağı “Limak Filarmoni Orkestrası Operanın Yıldızlarıyla Yaz Konseri”nde bilet satışından elde edilen gelir, Limak Vakfı’nın “Global Engineer Girls Türkiye” programından faydalanan kadın mühendislik öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.  

Etkinliğe katılmak isteyenler, https://www.biletix.com/etkinlik/3QJAD/TURKIYE/tr adresinden biletlerini satın alabilecek. 

Murat Karahan

Türkiye'nin yetiştirdiği dünyaca ünlü sanatçı, tenor Murat Karahan, Ankara Bilkent Üniversitesi’nin doktora düzeyindeki müzik eğitimi yanında, Santa Cecilia Akademisi’nde, soprano Renata Scotto ve Akademi başkanı Prof. Bruno Cagli’nin de özel öğrencisi oldu. Kariyerinin başından itibaren, Berlin Staatsoper, Berlin Deutscheoper, Münih Bayerische Staatsoper, Opera Frankfurt, Wiener Staatsoper, Teatro di San Carlo Napoli, Teatro Massimo di Palermo, Teatro Regio Torino, Teatro Regio Parma, Arena di Verona, Madrid Teatro Real, Las Palmas Opera, Bolshoi Theatre, Latvian National Opera gibi dünyanın en önemli opera evleri ve konser salonlarında, Tosca, Il Trovatore, Aida, Turandot, Carmen, Cavalleria Rusticana, Macbeth, Manon Lescaut gibi, 40’tan fazla eserin başrolüne sahip çok geniş repertuarı ve Türk müziğinden dünya müziğinin seçkin örneklerine uzanan çeşitlilikteki özgün performanslarıyla sahne almaya devam ediyor. Karahan, bugüne dek, klasik müziğin duayenleri Zubin Mehta, Daniel Oren, Marco Armiliato, Placido Domingo, Francesco Ivan Ciampa gibi büyük orkestra şefleri eşliğinde, Angela Gheorghiu, Anna Netrebko, Sonya Yoncheva, Anna Pirozzi, Kristine Opolais, Anita Rachvelishvili gibi pek çok özel isim ile sahne aldığı sayısız opera temsilleri ve konserleriyle büyük başarılara imza atmış, ülkemiz yanında, La Repubblica, La Stampa, La Provincia gibi dünyanın önemli basın organlarındaki övgü dolu haberleri ve röportajlarıyla da adından çokça söz ettirdi. 2018-2023 yılları arasında, “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni” olarak da görev yapan Karahan, Türk kültürünü evrensel boyutlarda opera ve bale sahnesine taşıyan Troya, Yeniden Doğuş, Göbeklitepe ve Sinan gibi çok büyük çaplı eserlerin bestelenip sahnelenmesi, dünyaca ünlü isim ve prodüksiyonların sahnelerimizde sıkça yer alması gibi adımlarla, her sezon seyirci hasılat rekorları kırılarak, ülkemizde opera ve balenin geniş kitlelere tanıtılmasında büyük rol oynadı. Aldığı pek çok ödülün yanında, sanata vermiş olduğu üstün hizmetlerinden dolayı, İtalya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı ‘The Ordine al Merito della Repubblica Italiana’yı aldı.

Kristine Opolais 

Uluslararası sahnelerde en çok aranan sopranolardan Letonyalı opera sanatçısı Kristine Opolais, alanında dünyanın önde gelen ses sanatçıları arasında sağlam bir üne sahip. Opolais, Metropolitan Opera New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Staatsoper Berlin, Bayerische Staatsoper, Teatro alla Scala, Opernhaus Zürich ve Royal Opera House Covent Garden'da sahne alıyor. Kristine Opolais, Salzburg Festivali, BBC Proms, Tanglewood Festivali, Musikverein Wien, Baden-Baden Festspielhaus, Muscat Kraliyet Opera Binası, Royal Concertgebouw ve Carnegie Hall'da solo konserler ve resitaller verdi. Berlin Filarmoni Orkestrası, Gewandhausorchester Leipzig, Concertgebouworkest, Senfoni Orkestrası des Bayerischen Rundfunks, Filarmonica della Scala ve NHK Senfoni Orkestrası ile sahneye çıktı. Opolais; Daniel Barenboim, Sir Antonio Pappano, Sir Simon Rattle, Sir Mark Elder, Daniel Harding, Andris Nelsons, Fabio Luisi, Kirill Petrenko ve Semyon Bychkov gibi şeflerle çalışmaya devam ediyor. 

Beatrice Venezi

İtalyan orkestra şefi Beatrice Venezi, piyano, bestecilik ve şeflik eğitimi aldığı Milano Giuseppe Verdi Müzik Konservatuvarı'ndan onur derecesiyle mezun oldu. Halen İtalya Kültür ve Müzik Bakanlığı Danışmanı olarak görev yapan sanatçı, “Orchestra della Toscana”nın Baş Konuk Şefi, “Milano Classica” Orkestrası’nın Baş Şefi, Torre del Lago’daki “Puccini Festivali”nin Baş Konuk Şefi ve Taormina Antik Tiyatrosu’ndaki Taormina Arte Vakfı’nın Sanat Yönetmeni olarak görev aldı. Ayrıca 2019-2022 yılları arasında Papalık Kültür Konseyi Kadın Danışma Grubu'nun üyeliğini yaptı. Kariyeri boyunca, özellikle sanatsal becerileri ve klasik müzik kültürünün genç nesillere yayılmasına olan bağlılığı nedeniyle çeşitli ödüllere layık görüldü. Bunlar arasında tarihi Scala d'Oro Ödülü, Toskana Pegaso Ödülü, Kinéo Ödülü ve Gentile da Fabriano Ödülü yer alıyor.

ADVERTORIAL YAYIN