(AYDIN) - Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü, kentte coşkuyla kutlandı. Esareti simgeleyen kız çocuğunun Efeler tarafından kurtarılışını anlatan canlandırma ile başlayan kutlamalar, Atatürk Meydanı’nda devam etti.

Kuşadası'nda kurtuluşun 102’nci yıl dönümü için kutlamalar, sabah saat 09.45'te Kaymakamlık binasındaki temsili törenle başladı. Atatürk Meydanı'ndaki resmi törenle devam eden kutlamalar, kent protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti, halk oyunları gösterileri ile sona erdi. 

    Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu     Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de Kurtuluş günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Günel mesajında, "Kuşadası 102 yıl önce düşman işgalinden şehitlerimizin vatan sevgisi ve aziz kanıyla kurtuldu. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. 7 Eylül düşman işgalinden kurtuluşumuzun yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi. 

Kuşadası'nda kutlama etkinlikleri, bugün saat 20.00'de Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek fener alayı ile devam edecek. Kısmet Otel kavşağından başlayacak fener alayı, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından meydanda saat 20.30'da Kent Orkestrası sahne alacak.


Kaynak: anka