Gündem

Kozmetik şirketi sahibine saldırı soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Üsküdar’da silahla vurularak öldürülen kozmetik ürünleri firması sahibi Kemal Çağlar Temel’e yönelik saldırıya ilişkin soruşturmada, azmettirici olmakla suçlanan ’Osman’ lakaplı Boran D. ile birlikte saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Şahin Ş., olay anında ’gözcülük’ yapan M.T.D. ve G.B.’nin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

(İSTANBUL) Üsküdar’da silahla vurularak öldürülen kozmetik ürünleri firması sahibi Kemal Çağlar Temel’e yönelik saldırıya ilişkin soruşturmada, azmettirici olmakla suçlanan ’Osman’ lakaplı Boran D. ile birlikte saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Şahin Ş., olay anında ’gözcülük’ yapan M.T.D. ve G.B.’nin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Kozmetik ürünleri satan bir firmanın sahibi olan Kemal Çağlar Temel, geçtiğimiz salı günü işyerinin önünde silahlı saldırıya uğramış, yüzünde cerrahi maske bulunan saldırganların açtığı ateşle hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar ise olayın ardından yaya olarak kaçıp kayıplara karışmıştı.

Cinayete ilişkin soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; saldırıda azmettirici olmakla suçlanan Boran D. ile birlikte olayda tetiği çektiği iddia edilen Şahin Ş., olay anında ’gözcülük’ yaptığı belirlenen M.T.D. ve G.B.’nin de aralarında bulunduğu toplam 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki  aramalarda da saldırıda kullanılan silah dahil olmak üzere 10 ruhsatsız tabanca, 548 9.19 mm çapında fişek, 8.22 kalibre fişek, 1 çelik yelek, 1 polis yeleği ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Öldürülen Kemal Çağlar Temel'in albümünden, suç örgütü liderliğinden hüküp giyip bir süre cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı ile çekilmiş bazı fotoğraflar kamuoyuna yansımıştı.