Johns Hopkins Üniversitesi yapmış olduğu açıklamaya göre ABD, Brezilya ve Hindistan'da meydana gelen ölümlerin toplam ölümlerin yarısını oluşturduğunu söyledi. Koronavirüs uzmanları toplam ölümlerin ve vakaların gerçeği yansıtmadığını, gerçek sayıların çok daha fazla olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri António Guterres, bunu "zihin uyuşturan" bir figür ve "acı veren bir kilometre taşı" olarak durumu ifade etti.

"Yine de her bir yaşamı asla gözden kaçırmamalıyız. Onlar babalar ve anneler, eşler ve kocalar, kardeşler, arkadaşlar ve meslektaşlardı. Acı, bu hastalığın vahşiliğiyle katlandı.'' ifadelerini video mesajı olarak yayınladı.

Koronavirüsün ilk olarak Çin'in Wuhan kentiden dünyaya yayılmasından bu yana 10 ay geçti. O zamandan beri virüs toplam 32 milyondan fazla doğrulanmış sonuca ve 188 ayrı ülkeye yayılmış durumda. Salgının durdurulması için birçok ülke önlemler aldı ve bu durum ekonomik olarak birçok ülkeyi sıkıntıya soktu.

 Dünya Sağlık Örgütü (WHO), aşı çalışmalarını sürdürüyor fakat aşının bulunması ve yayılmasına kadar geçecek sürede yaklaşık olarak 2 milyon insanın salgın nedeninden dolayı ölmesi bekleniyor.

ABD koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve en çok ölüm sayısına sahip olan ülke konumundadır. ABD toplamda 205 bin ölüm onun arkasından ise 141.700 ile Brezilya ve 95.500 ile Hindistan en çok ölüm sayısına sahip ülkeler durumdadır.

Koronavirüs En hızlı Amerika'da Yayılıyor

ABD 700 binden fazla vaka ile dünyanın 5'te 1'ini oluşturuyor. Ülkede ilk dalga atlatıldıktan sonra ve ikinci dalga sırasında vaka sayısında düşüş olmuştu ama şimdilerde yeniden yükselişe geçti.

Koronavirüs Hindistan'da da hızla yayılmaya devam ediyor. Eylül ayı içerisinde bir günde 90 bin vakayı görmüştü.

Koronavirüs Aşısındaki Son Durum

Küresel bir sorun olan koronavirüsün aşısının bulunması son derece önemli bir durum taşıyor. Şimdilerde yaklaşık olarak 240 tane potansiyel aşı üretimi yapılıyor. Bunlardan 40 tanesi klinik deneylerde geri kalanı ise binlerce insan üzerinde deneniyor ve son aşamaya yaklaşmış durumdadır. Aşı geliştirme normalde yıllar alan bir durumdur. Fakat küresel bir sorun olması nedeniyle uzmanlar bu iş üzerinde çok uğraşmaları sonucunda en erken vakitte aşıyı bulmayı planlıyorlar.