Yerel ekonomiyi güçlendirmeyi ve çiftçilerin üretim kapasitesini artırmayı amaçlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yazır Mahallesi’nde gerçekleştirdiği çalışma ile hayvancılık sektörüne destek sağlıyor. S.S. Yazır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine tahsis edilen modern teknolojiye uygun olarak tasarlanmış 4 tonluk süt tankı, sütün daha iyi şartlarda muhafaza edilmesine imkan tanıyacak.

BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi

“Bin 800 hane yararlanacak”

S.S Yazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocaoğlu, 1800 hanenin süt tankından faydalanacağını söyleyerek, “Süt soğutma tankımız yeterli değildi ve bizde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunduk. Akabinde 4 tonluk 1 adet süt tankımız kooperatifimize geldi. Yazır Mahallesi’ndeki bin 800 hane bu sütten faydalanabilecek. Kırsal kesimdeki çalışmalarını her daim sürdüren Muhittin başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yerel girişimlerin, sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlaması beklenirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi hayvancılıkla uğraşan çiftçilere destek vermeye devam edecek.


 

Kokurteli Yazır Mahallesi’ne 4 tonluk süt tankı desteği

Editör: Şevval Örs