(KIRŞEHİR) - Kırşehir Belediyesi, 4. Lavanta Şöleni'ni düzenledi. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu "Bölgemize de etki yapacak bu kültürel faaliyetimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

Kırşehir Belediyesi tarafından Lavanta Bahçesi’nde 4. Lavanta Şöleni düzenlendi. Bu kapsamda Kapadokya Lavanta Şöleni alanına Kapadokya Chopper  Motor Grubu motosikletleriyle katıldı ve kortej sürüşü gerçekleştirdi. Sürüşü vatandaşlar, keyifle izledi. Şölene belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Ekicioğlu, şölene ilişkin şunları söyledi:

''Küresel iklim değişikliği ile birlikte üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, sularımızın hoyratça kullanılması ile birlikte zor bir döneme girdik. Temiz suya her geçen gün ihtiyacın arttığını, ulaşımda ve tarımda alternatifler düşünmemiz gerektiğini gördük. Çiftçilerimiz bunları ekti ve bize sadece makine kurup bunların yağını çıkarmak kaldı. Sosyal alan olarak baktığımızda ise dördüncüsünü düzenlediğimiz etkinlikle Kırşehir'in bu şöleni benimsediğini ve ilgi gösterdiğini gördük.  Bugün burada sadece Kırşehir'den değil, çevre illerimizden de çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Aksaray'dan, Nevşehir'den, Kırıkkale'den, Yerköy'den gelen misafirlerimiz var. Bölgemize de etki yapacak bu kültürel faaliyetimizi bundan sonra da sürdüreceğiz." 

Beykoz Belediye Başkanı Köseler, Çiğdem Mahallesi sakinlerini dinledi Beykoz Belediye Başkanı Köseler, Çiğdem Mahallesi sakinlerini dinledi

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da konuşmasında, şehre şölen ve bahçe kazandırdığı için Ekicioğlu'na teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Lavanta Hasadı gerçekleştirildi. 

Kaynak: anka