Bugün sınır bölgesinde yaşanan Türklere karşıt hareketlerden sonra Kayseri tekrardan karıştı. 

Kayseri'de dün yaşanan taciz olayından sonra ortalık giderek karıştı. Kayserililer bugün de sokağa döküldü polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmekte güçlük çekiyor.

Kayseri'de halk suriyeli sığınmacıların bulunduğu evleri taşlamaya başladı.

Olaylar bölgede hız kesmeden devam ediyor.

Bir kaç saat öncesinde Suriye bölgesinde Suriyeli protestocular tarafından Türk Bayrakları parçalanmış ve Türk askerine karşıt saldırılar düzenlenmişti. 

Bu yaşanan olayın ardından Kayseri'de ve diğer bir çok ilde halk sokağa döküldü.

TBMM Başkanı Numan Kurtuluş: 'Dünyanın Bütün Ülkeleriyle İyi İlişkileri Geliştireceğiz' TBMM Başkanı Numan Kurtuluş: 'Dünyanın Bütün Ülkeleriyle İyi İlişkileri Geliştireceğiz'

Kayseri'den alınan son görüntülerde Suriyelilere ait olduğu belirlenen araçlar taşlanıyor ve "Ülkemde mülteci istemiyorum!" şeklinde tezahüratlara devam ediliyor. 

Gelen başka bir bilgiye göre Kayseri'de halk şehir merkezine doğru toplanmakta ve internet sıkıntısı yaşandığı dile getiriliyor.

Olayların başlangıç yeri olan Kayseri'de gerilim sürekli artıyor. 

Dün gece saatlerinde 5 yaşındaki bir kız çocuğuna sığınmacıların istismarda bulunduğu ortaya çıkarak Kayseri'de ortalık ayağa kalkmış ve sığınmacılara karşıt hareketler başlamıştı. Bugün ise karşılık olarak Türkiye-Suriye sınırında yaşananlardan sebep Kayseri'de nabız tekrardan arttı. 

Kısa sürede büyüyen olaylar Kayseri'nin Sahabiye, Argıncık, Danişmentgazi, mahallelerinde devam ediyor. Suriyelilere ait olduğu belirlenen ev ve iş yerlerine taşlarla ve sopalarla saldıran öfkeli grup tepkisini sürdürüyor.  Vatandaşlar bir dükkanı ateşe verdi içeride 3 tüp olduğu öğrenilen dükkan son anda söndürüldü.

Kayseri'de çevik kuvvvet ekipleri kalabalığa müdahale ederken gaz bombası ve biber gazıyla vatandaşları dağıtmaya çalışıyor. 

İddia edilen bir diğer bilgiye göre de Kayseri'de atılan bir diğer slogan ise " Devlet yoksa, millet var!"  

Kayseri halkının sakinleşmediği ve Suriyelilere ait ev ve araçları hala taşlamaya parçalamaya devam ettikleri gelen son bilgiler arasında. 

Editör: Şevval Örs