(İSTANBUL)- Kartal Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile hayata geçirilen Makine Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nin Yaz Kampı’nı bitiren öğrenciler, sertifikalarını aldı.

Kartal Belediyesi, bilim ve teknoloji alanında ilerlemek isteyen öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen 4 haftalık bir yaz kampının ardından öğrencilere ,sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Bilim ve teknoloji dünyasına adım atan öğrenciler, törende başarılarını ve heyecanlarını aileleriyle birlikte paylaştı. Törene  Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars, birim müdürleri, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Uğraş, Makine Mühendisler Odası İstanbul Şube Başkanı Ezgi Kılıç, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim

Öğrenciler bilim ve teknolojinin farklı yönlerini deneyimleme şansını yakaladı

Belediye, TMMOB Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Veli- Der ve FESTO iş birliği ile gerçekleştirilen yaz kampında, toplamda 60 öğrenciye eğitim verildi. Robotik Kodlama, 3D Tasarım ve Üretim, Oyun Tasarımı ve Programlama, Yapay Zeka ve Biyonik Robotlar konularında atölye çalışmalarının yapıldığı kampa katılan öğrenciler, teknolojinin farklı yönlerini deneyimleme şansını yakaladı. Öğrenciler kamp süresince çizgi izleyen, engelden kaçan ve uzaktan kumandalı robot tasarımı yaptı. Algoritma, mikrodenetleyici programlama, temel seviye elektronik devre tasarımı gibi eğitimlerin verildiği kampta katılımcılar, 4 grup halinde toplamda 192 saatlik eğitim aldı. Yaşları 10-13 arasında değişen ve kendilerini geliştirmek isteyen gençler, teknolojinin ve bilimin gizemli dünyasına ilk adımlarını atmış oldu.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars, bilimin ve teknolojinin önemine vurgu yaparken, Atatürk’ün yolunda ve ışığında yürümeye devam edeceklerini belirtti. Kars,yaz kampında emeği geçenlere teşekkür ederek, Belediye'nin etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Kaynak: anka