Gündem

Kamu bankalarından kredi kısıtlaması! Önemli iddia

Son günlerde Merkez Bankası, 3. Çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni açıkladı.

Yayınlanan raporda, bireysel kredilerdeki sıkı politikaların süreceği vurgulandı. Ziraat Bankası'nın eski genel müdürü Şenol Babuşcu, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kamu bankalarında belirli kredi türlerinde kısıtlama yapıldığını iddia etti.

Türkiye, enflasyonla mücadele kapsamında harcamaları azaltmak için kredi politikalarını gözden geçirmişti. Merkez Bankası'nın anketinde, bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın devam edeceği dile getirildi. Merkez, bireysel kredilere yönelik standartlardaki sıkılaşmanın süreceği konusunda net ifadeler kullandı.

"SINIRLAMA GETİRİLDİ"

Babuşçu, X hesabı üzerinden kamu bankalarının bazı kredi kategorilerinin kullanımını sınırlandırdığını iddia etti.  

Kobi ve ihtiyaç kredilerinde sınırlandırmaların olduğunu aktaran Babuşçu, "Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu acaba?" ifadesiyle sözlerini noktaladı.

ŞENOL BABUŞCU'NUN PAYLAŞIMI 

"Kamu bankaları bazı kredilerin kullandırımlarına sınırlamalar getirdi. Kısıtlamanın yoğunlaştığı kredi grupları: KOBİ Kredileri ve İhtiyaç kredisi. Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu acaba?"