Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan: “Ekonomi sizlere ömür” Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan: “Ekonomi sizlere ömür”

(ANKARA) - Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, göreve gelmesinin ardından yerli aracını bırakıp ithal marka araç kullanmaya başladığına ilişkin iddialara tepki gösterdi. Çırpanoğlu, “Haklı eleştirilere boynumuz kıldan ince fakat 5 aydır alnımızın akıyla, şerefimizle haysiyetimizle belediye başkanlığı görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Çırpanoğlu, bazı sosyal medya platformlarında ve gazetelerde yer alan iddialara yönelik açıklama yaptı. "Togg gitti, Audi geldi" başlıkları ile asılsız haberlerin yayınlandığını ifade eden Çırpanoğlu, Kahramankazan’da 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren huzur ortamının hakim olduğunu vurgulayarak, tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan haberlerin doğruluğunun mümkün olmadığını dile getirdi. 

Vatandaşa ve belediyeye hizmet etmek üzere 1 adet hizmet aracı, 1 adet çöp kamyonunun Kahramankazan Belediyesi’ne hibe olarak verildiğini bildiren Çırpanoğlu, şunları kaydetti:

“Belediyemizin araç filosunu genişletmeye devam edeceğiz”

“Siyaset bir eleştiri sanatıdır. Haklı eleştirilere boynumuz kıldan ince fakat 5 aydır alnımızın akıyla, şerefimizle haysiyetimizle belediye başkanlığı görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Kahramankazan’da oluşturduğumuz huzur ortamını zedelemek isteyen bazı fitne odakları sosyal medya ve gazeteler üzerinden asılsız haberler yayınladılar. Kahramankazan’ın en büyük şansı büyük firmalara ev sahipliği ediyor olması. Bizler de belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet aracı ve çöp kamyonunda olduğu gibi firmalarımızın kapılarını çalıyoruz. Sağ olsunlar bizleri geri çevirmiyorlar. İlerleyen süreçte hibe araç alımları yaparak belediyemizin araç filosunu genişletmeye devam edeceğiz.”

İddialar ile ilgili hakaret içeren yorumlara yönelik hukuki süreç başlatılacağını duyuran Çırpanoğlu, yalana dayalı yapılan siyasete karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Kahramankazan Belediyesi çalışanlarına yönelik bir genelge yayınladıklarını ifade eden Çırpanoğlu, şöyle devam etti:

“En yakınımdaki personel dahi olursa olsun belediyemizin kurallarına uymasını istiyorum”

“Belediyemizin mesai saatlerine riayet etmeyen personellerimiz var. Disiplin ve davranışlarına dikkat etmeyen personellerimiz var. Kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan personellerimiz var. Bu personellerimize yönelik öncelikle uyarı yapılmasını gerekli başkan yardımcıları ve müdürlerimize ilettim. Personelimize buranın bir köy bakkalı değil kamu kurumu olduğunun anlatılması gerekiyor. Hiçbir siyasi görüşüne bakılmaksızın en yakınımdaki personel dahi olursa olsun belediyemizin kurallarına uymasını istiyorum.”

Kuralların yanı sıra personelin vatandaş ile iletişiminin kuvvetli olması gerektiğini dile getiren Çırpanoğlu, oluşacak herhangi bir olumsuz davranışın araştırılarak çözüme kavuşturulacağını vurguladı. SGK borçları ve tasarruf tedbirlerinin altını çizen Başkan Çırpanoğlu, kurallara uymayan personelle yollarını ayıracaklarını kaydetti. 

Kaynak: anka