Yurt

Kadirli Belediyesi Kent lokantasında yemek yiyen Kadirlili emekli: "Geçim şartları zor, emekliyim. Buraya gelmek mecburiyetindeyim’’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde belediye tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Kent Lokantasından yemek yiyen emekliler, lokantanın hizmetinden memnun olduklarını dile getirdiler.  Emekli Salih Karayazı "Emekliyim, buraya gelmek mecburiyetindeyim. Buraya gelirim burada rahat bir şekilde yemeğimi yiyorum. Burası açılmadan önce evde yapıyordum mecbur’’ ifadelerini kullandı.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

(OSMANİYE) - Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde belediye tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Kent Lokantasından yemek yiyen emekliler, lokantanın hizmetinden memnun olduklarını dile getirdiler.  Emekli Salih Karayazı "Emekliyim, buraya gelmek mecburiyetindeyim. Buraya gelirim burada rahat bir şekilde yemeğimi yiyorum. Burası açılmadan önce evde yapıyordum mecbur’’ ifadelerini kullandı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde belediye tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Kent Lokantasından yemek yiyen emekliler, lokantanın hizmetinden memnun olduklarını dile getirdiler. 4 çeşit yemeğin 60 liradan satılan lokanta her gün tıklım tıklım doluyor. CHP’li Kadirli Belediye başkanı Mustafa Mert Olcar ilçede kent lokantalarının sayısını artıracaklarını ifade etti.

Belediye başkanı Mustafa Mert Olcar, şunları söyledi:

"Kent lokantalarımız bizim seçim vaadimizdi sözümüzdü. Sözümüzü de şu an gerçekleştirdik. Mazbatayı aldığımız ilk günden beri ilk amacımız kent lokantalarıydı. Kent lokantalarıyla beraber şu anda Kadirli’de dört çeşit yemeğimizi 60 liraya satıyoruz. Hijyenik bir şekilde halkımıza ulaşılabilirliğini artıracak bir şekilde kent lokantalarımız aktif durumda. Öncelikle yoksullarımız ve ihtiyaç sahiplerimiz olmak üzere tüm kesimden halkımızı kent lokantalarımıza bekliyoruz. Bu sayılarımız artacak minimum beş tane kent lokantası açacağız. İkinci kent lokantası yerimizi de bugün itibariyle kiraladık. Çok teşekkür ederim.’’

"Evde yemek yapıyordum"

Kent lokantasına yemek yemeğe gelen emekli Musa Petek, "Kadirli halkı için güzel bir şey. Şimdi aldığı ücretle emekli gidip bir lokantaya otursa 150 lira yemek parası verecek, nereden versin? Ama güzelce böyle gelir kent lokantasında istediği şekilde bütçesine göre yemeğini yer gider’’ dedi.

Başka bir emekli Salih Karayazı ise "Bu yemek dışarıda 200 liradan aşağı değil, burada da 60 lira. Geçim şartları zor. Emekliyim, buraya gelmek mecburiyetindeyim. Buraya gelirim burada rahat bir şekilde yemeğimi yiyorum. Burası açılmadan önce evde yapıyordum mecbur. Bazen de dışarıda yiyordum ama genelde evde yapıyordum’’ şeklinde konuştu.