Ekonomi

Kabine sonrası Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Işıkhan, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelerek konuyu görüşeceğiz," ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor"

"Bakanlığınızın, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacakların aylıkları arasındaki farkla ilgili bir çalışması var mı? Kamuoyunda dolaşan bazı formüller hakkında bir netlik söz konusu mu?" sorusu üzerine Işıkhan, "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile iş birliği içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip bu konuyu görüşeceğiz," yanıtını verdi.

"Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmamız yok"

Bakan Işıkhan, "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanız var mı?" sorusuna ise "Böyle bir çalışmamız yok," şeklinde cevap verdi.