Gündem

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği olayla ilgili davanın ilk duruşması bugün... Özge Ceren Deniz’in babası: Sorumlu olan kişilerin, kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği 13’ü tutuklu 42 sanığın bulunduğu davanın bugün yapılacak ilk duruşması öncesi Kızı Özge Ceren Deniz’i yitiren acılı baba Ahmet Abi, “Sorumlu olan kişilerin, kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

(İZMİR) – İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği 13’ü tutuklu 42 sanığın bulunduğu davanın bugün yapılacak ilk duruşması öncesi Kızı Özge Ceren Deniz’i yitiren acılı baba Ahmet Abi, “Sorumlu olan kişilerin, kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

İzmir’de 12 Temmuz’da etkili olan sağanak yağışta Konak ilçesi Alsancak semtinde 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay’ın,  sağanak yağmur nedeniyle oluşan su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği davanın ilk duruşması bugün yapılıyor. Davada 13’ü tutuklu toplam 42 kişi “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Duruşma öncesi olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek, Deniz’in ailesiyle birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Duruşmayı izlemek üzere KKTC Ulaştırma Bakanı Erkan Arıklı ve KKTC milletvekili Erkut Şahali de adliyeye geldi.

Arıklı: “Aileye destek veriyoruz”

Kıbrıs Ulaştırma Bakanı Arıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Belediyeyle elektrik şirketinin ortaklaşa oluşturdukları acı bir olay bu. İki tane vatandaşımız bu ihmaller sonucu hayatını kaybetti. Bu iki vatandaşımızdan biri aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıydı. Tıp fakültesi beşinci sınıf öğrencisiydi. Aile, hakkını arıyor. Kamu, davasını açtı. Biz de hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milletvekilleri ve hükümet olarak buradayız. Aileye destek veriyoruz.”

Şahali: “Hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de zorlayıcı etki yapacak bir sonuç ortaya çıkar”

Kıbrıs Milletvekili Şahali, Özge Ceren Deniz’in ailesinin yakını olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir aile yakını olarak da sayıyorum kendimi. Çünkü Ahmet'le yani kızımızın babasıyla altı yıl aynı okulda okudum. Dolayısıyla evlat kaybı nedeniyle de buradayım aynı zamanda. Ama çok istenmeyen, çok menfur bir olay neticesinde kayıp yaşadık ve bizim yurttaşımızdı. Dolayısıyla hem bu sebeple de hem kardeşimin amacından dolayı. Umuyorum ki yargı süreci adilane bir biçimde sonlanır. Adil bir sonuç ortaya çıkar. Hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de benzer olayların bir kez daha yaşanmamasını sağlayacak, zorlayıcı etki yapacak bir sonuç ortaya çıkar.”

Ahmet Abi: “En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum”

Baba Ahmet Abi ise adalet çağrısı yaparak şöyle konuştu:

“Bu olaydan sorumlu olan kişilerin, kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.”

Sarıçiçek: “Adalet yerini bulsun istiyoruz”

Avukat Ayşe Sarıçiçek ise sürecin sonuna kadar mücadele edecekleri mesajı vererek şunları söyledi:

“Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüyle ilgili olan davamız bugün İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. 13’ü iki tutuklu, 29’u adli kontrol adli serbest, 42 sanık hakkında davamız bugün başlıyor. Adil bir yargılanma olmasını istiyoruz. Bu olayda kusuru olan tüm suçluların en üst hadden cezalandırılması için gereken her şeyi yapacağız. Adalet yerini bulsun istiyoruz.”