(İZMİR)- Yönetmenliğini Aycan Karadağ ve İbrahim Kucuş’un üstlendiği "Dönüşüm: Bornova Sokağı" belgeselinin ilk gösterimini 5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan tarihi Bornova Sokağı’nın hikayesi, ödüllü "Beyazlar Sönsün" belgeselinin yönetmenleri Aycan Karadağ ve İbrahim Kucuş tarafından "Dönüşüm: Bornova Sokağı" adıyla beyazperdeye taşınıyor. Adem Nakçı’nın uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği belgeselin ilk gösterimi 5 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Belgeselin konusu

Belgesel, İzmir’de kurulduğu ilk andan bu yana farklı kültür ve kimliklere kucak açmış olan Bornova Sokağı’nın zaman içindeki dönüşümünü anlatıyor. Sokak, tarih boyunca çeşitli dönüşümlere sahne olmuş ve bu süreçte birçok farklı topluluk ve birey için bir yaşam alanı olmuştur.  Kimileri için yaşam alanı kimileri içinse tehlikenin sembolü olan o sokağın hikayesinin ve dönüşümünün anlatıldığı belgeselde, bu dönüşüm sokağın asli unsurları ve dönüşümün uygulayıcılarının gözünden aktarılıyor.

Katılımcılar ve çekimler

Belgeselde; trans kadınlar, esnaf, levantenler, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erkan Serçe yer alıyor. 1 yıla yakın süren çekimler sonrası belgesel, ulusal ve uluslararası festivallerde dolaşacak.

Film ekibi

Belgeselin ekibi şu isimlerden oluşuyor:

Senaryo: Fevzi Efe Sekitmez

Görüntü Yönetmeni: Mahmut Ölker

Sanat Yönetmeni: Gonca Yıldız

Yapım Amiri: Yakup Aktürk

Senaryo Danışmanı: Yağmur Beril Varol, Can Uğur

Kamera: Yakup Aktürk, Burakcan Piliç, Emin Aydoğan

Ses-Işık: Berke Yeni

Müzik: Doğuş Birecikligil (Kardiyak), Sixarrow

Kurgu: Ali Kemal Şahin, Eda Aktaş, Fevzi Efe Sekitmez, Berke Yeni

Afiş Tasarım: Sezer Gök

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, LGS birincisi Manisalı öğrencilerle buluştu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, LGS birincisi Manisalı öğrencilerle buluştu

Çeviri: Aliye Çetin

Yapım Asistanı: Berkay Sağol

Yapımcı: Aycan Karadağ

Kaynak: anka