(İZMİR) - Türkiye'nin ilk akredite aşçılık programına sahip İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Aşçılık Programı, 2023-2024 eğitim yılında avukat, öğretmen ve mühendis gibi farklı meslek gruplarından gelen öğrencileri mezun etti. 

Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı

İzmir’de aşçılık eğitimleri, farklı meslek gruplarından öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Modern iş hayatının getirdiği stresle başa çıkmak, kendi yaptıkları yemeklerle sevdiklerini ağırlamak ve aşçılık becerilerini geliştirerek kariyerlerinde yeni kapılar açmak isteyenler, meslek yüksekokullarında aşçılık programlarına yöneliyor. 

İKMYO Aşçılık Programı’ndan bu yıl mezun olanlar arasında avukat Çisem Altaş, malzeme ve metalurji mühendisi Zehra Bayrakçeken ve matematik öğretmeni Eylem Aközek de bulunuyor. 

Matematik öğretmeni Eylem Aközek, mezuniyet sonrası yaptığı konuşmada, “Çocukluğumdan beri yemek yapmayı ve araştırıp kendimi geliştirmeyi çok severim. Yabancı ülkelere yaptığım ziyaretlerde farklı yeme içme kültürlerini gördüğüm zaman, mutfak konusunda büyüklerimden öğrendiklerimle yetinemeyeceğimi düşündüm. Bir öğretmen olarak eğitime verdiğim değer kendimi İKMYO’da bulmamı sağladı. Böylece çağdaş teknikleri klasik yöntemlerle birleştirmeyi; gıda güvenliğini, en şık -sunumları ve en sağlıklı reçeteleri öğrenme şansım oldu” dedi. 

İzmir'in gastronomi kültürü ve turizm potansiyelinin öğrenciler için büyük bir cazibe oluşturduğunu belirten Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ise “İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın tercih edilmesinde birkaç önemli faktör öne çıkıyor. Öncelikle, Türkiye'nin ilk akredite aşçılık programı olmamız, eğitim kalitemizi ve standartlarımızı kanıtlıyor. Öğrencilerimiz, sektörde tanınmış ve saygın bir kurumdan mezun olmanın avantajını yaşıyorlar. Ayrıca, programımızda uygulamalı eğitime büyük önem veriyoruz. Modern ve tam donanımlı mutfaklarımızda, alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen dersler, öğrencilerimize gerçek dünya deneyimi sağlıyor” diye konuştu. 

Kaynak: anka