İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katıldığı iftarda Cumhur İttifakı Belgin İba’ya oy istemesini eleştirdi. Akalın, "Bir Bakan geliyor sadece bir aday için oy istiyor. Bu ülkenin sorunu açlıktır, sefalettir, fakirliktir, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, liyakatsizliktir. Milletimizi aç bırakıp ondan sonra koliler dağıtarak yağ dağıtarak oy mu alacaksınız" dedi.

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI HÜRRİYET, ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARET ETTİ İZMİT BELEDİYE BAŞKANI HÜRRİYET, ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün akşam kentteki bir tesiste düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları" programına katılmıştı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, bugün parti binasında İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’yle birlikte basın toplantısı düzenleyerek Bakan Işıkhan ve iş insanlarını eleştirdi.

"İŞ ADAMLARINDAN BAKAN OY İSTEDİ"

Akalın, şunları söyledi:

"Dün beni Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aradı. Dedi ki; 'bizim bir iftar organizasyonumuz var. Siz de buyurun İl Başkanınızı, Belediye Başkan adayınızla beraber getirebilirsiniz. Hep beraber gelin. 'Eyvallah' dedik. Saat 3-4 gibi tekrardan aradı. Dedi ki, ‘Bu biraz siyasi şov olabilir. Bakanımızda bunu çok istemiyor o yüzden başkan adaylarının gelmemesi konusunda bir hassasiyet var. Yalnız gelebilirsiniz’ dedi. İftara 10 dakika kala Valilikten bizi aradılar, dediler ki; 'Böyle bir iftar var geliyor musunuz?' Şimdi bu iftarı valilik mi düzenliyor Edirne Ticaret ve Sanayi Odası mı düzenliyor? Kim düzenliyor olursa olsun çok önemli değil ama orada bir aday çıktı, AK Parti’nin adayı ve Edirnemizin müstesna iş adamlarından Bakan oy istedi. İş adamlarından biri de başkan da dahil çıkıp ‘diğer başkan adayları nerede’ demedi.

"EDİRNE BUNUN CEVABINI VERECEK"

Ben bunu defalarca söyledim. Devlet, devlettir. Devlet hakemdir. Devlet taraf olamaz. Eğer Sayın Valimiz maaşını AK Parti’den alıyorsa istediğini çağırabilir. Bakan maaşını AK Parti’den alıyorsa istediği için propaganda yapabilir. Benim ve sizlerin ödemiş olduğu vergiden alıyor maaşını. Ve bunlara benim 1 kuruş vergimden maaşlarına geçtiyse hakkımı helal etmiyorum. Devlet bu kadar küçültülemez. Tepki vermeliyiz. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ayağa kalkmalı. Bir bakan geliyor sadece bir aday için oy istiyor. Bu ülkenin sorunu açlıktır, sefalettir, fakirliktir, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, liyakatsizliktir. Milletimizi aç bırakıp ondan sonra koliler dağıtarak yağ dağıtarak oy mu alacaksınız? Edirne’yi siz böyle mi sanıyorsunuz? Edirne’yi bu kadar cahil mi sanıyorsunuz? Edirne bunun cevabını verecek."

 

Kaynak: anka